lördag, juli 18, 2015

Sommarjobb

Rätt som det regnar kommer det en skur.
Det konstiga, det är att man aldrig blir sur!

Jo så där går texten i "Det var i vår ungdoms fagraste vår", en dänga som slog med Sven-Ingvars för ganska många år sedan. Den folkkära gruppen firar 50 år nästa år, även om ursprungsgänget inte längre står på scenen.

Hoppsan, det där var ett stickspår. Och inte är väl den där textraden riktigt sann heller, det där om att man aldrig blir sur. Men det var humlan som fick min hjärna att associera till den där låten. Insekterna sommarjobbar hårt med att samla frömjöl som förvandlas till "pollenbyxor" på bakbenen. För den sortens arbete krävs hyggligt väder, uppehåll allra minst. Skurarna får inte komma alltför tätt heller, då hinner inte linblommorna skaka av sig nederbörden.

Vi andra som har semester eller i alla fall inte har ett jobb som innebär tidspassning och tvingar oss inomhus, vi kräver också hyggligt väder, uppehåll allra minst. Skurarna får helt enkelt inte komma alltför tätt. Vi vill hinna fälla upp vilstolen och vända näsan mot solen, åtminstone så länge att den hinner värma lite.

Fast kräva, det går ju an. Det är inte det samma som att det levereras ... just nu är min himmel grå om än inte helt molntäckt.
Och humlans sommarjobb är nog inte alls semesterlikt utan rätt slitsamt även om vädret är varmt och torrt.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. moderna människor kan väl jobba utomhus, en hel del?
  Och här skiner solen förstås :)

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas förstås på lite sol så småningom även jag ...

  SvaraRadera
 3. Anonym1:19 em

  Och över alltihopa lyser Moder Soool.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 4. Det är rätt skönt när det är mulet och regnar. Då har man en ursäkt för att inte vara ute i trädgården och jobba...
  Ingrid

  SvaraRadera