tisdag, juli 07, 2015

Tisdagstema SYSSELSÄTTNING

Vad är sysselsättning?
Är det något du gör för att du vill eller för att du måste? Är det jobbet du tänker på i första hand, eller hur du ska använda din fritid?

Oavsett vilket av alternativen du väljer så kan ordet laddas med positiva eller negativa egenskaper, efter eget skön.
Själv tjuvstartade jag, visar det sig, på veckans tisdagstema redan igår, förstås utan att ha en aning om det. Men då skrev jag om en sysselsättning som jag i högsta grad ogillar, men som jag ibland ändå måste ägna mig åt: strykning.

Det är inte många gånger om året som mitt strykjärn och min -bräda får komma fram. Men igår, en måndag när sommaren tog paus, hände det alltså. För det är ju mest sommarkläder som kräver viss utslätning, åtminstone i min garderob. Linne- och bomullskläder, så snygga i modebutiken, så snabbt superskrynkliga när de används, ställer det där kravet. Och då är det bara att välja: glömma bort de plagg man redan äger och köpa nya  eller krypa till korset, det vill säga stryka. Vilket jag alltså valt.

En sak är positiv med den här sortens mindre roliga sysselsättning: man (läs jag) blir otroligt stolt och nöjd med sig själv och det man just åstadkommit. Nu hänger alla mina nystrukna sommarkläder på rad för att svalna. Klämmer jag in dem i garderoben direkt blir strykningen i princip som ogjord.

Belåtet tittar jag på raden av (ganska) släta tunikor, blusar och byxor, väl medveten om att några långbrallor i linne inte kom med. Inte den här gången. Jag är självgod ändå.
Men nu satsar jag på annan sysselsättning.
Ha en bra tisdag!

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Att stryka och att städa är ungefär samma sak. Trist när det pågår men trevligt efteråt!

  SvaraRadera
 2. Ikke særlig begeistret for stryking jeg heller, men det må gjøre.
  Ha en fin dag.
  Mormor

  SvaraRadera
 3. Det är inte heller ofta mitt strykjärn kommer till användning, försöker undvika att köpa sådana kläder :) men ibland är det nödvändigt!

  SvaraRadera
 4. Så nöjd du kan känna dig med nystrukna kläder på rad! Ingen kul sysselsättning men den ger synbart resultat! Jag gillar inte heller att använda strykjärnet, till vardags stryker min man men en del vill jag fixa till själv.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Dom gånger jag setts med ett
  strykjärn i handen är lätt räknade:-)
  Köpte ett nytt för några år sedan
  men har inte använt det än.

  SvaraRadera
 6. Så snyggt de hänger där som bevis på vad du har gjort!

  SvaraRadera
 7. Fint ser det ut med de nystrøkne klærne dine!- Margit-

  SvaraRadera
 8. Ja strykning är kanske inte den roligaste sysselsättningen, jag tycker dessutom att det är så svårt att få det helt skrynkelfritt. Du får dock se det positiva i det hela, du kan nu välja och vraka bland de där hårt förtjänade kläderna och partaja i dem tills de är riktigt skrynkliga igen :-)

  SvaraRadera
 9. Tänk att göra rent och städa i garderober gillar jag och stryka så mina kläder blir fina tills jag skall ha dem. Ordna i skogarderoben skulle jag gjort idag men nu blev det att gå igenom och svara på alla inlägg i temat för det vill jag naturligtvis göra i tid. Tänk så olika vi tycker. Jag har alltid tyckt om att pyssla med hemmet och det som ingår Borde nog blivit husmor:D

  SvaraRadera