onsdag, januari 03, 2018

Älskade repriser!

Hur många gånger kan man se om en film?
Nog har jag undrat.
Svaret har jag inte. Men jag vet att ikväll blir det en sån där älskad repris igen. Då sänder Sveriges Television "Allt eller inget" (The Full Monty), och jag ser den absolut, för vilken gång i ordningen vet jag inte.

Den där brittiska rullen har just fyllt tjugo år, men ni vet hur det är: allt åldras inte, hur märkligt det än kan låta. Så när kön på a-kassan börjar dansa ikväll uppfylls jag av samma oförstörbara glädje som tidigare. För att ta ett enda exempel på en scen som är omöjlig att glömma i berättelsen om hur man satsar på en manlig strippshow där de medverkande ska visa "allt". För en gångs skull en riktigt bra översättning till svenska av en engelsk filmtitel, förresten!

Historien om männen som bestämmer sig för att skaffa sig en inkomst trots att verket lagts ner är både rörande, rolig och (i korta sekvenser) sorglig. De är varken unga eller snygga och vet (från början) definitivt inte hur man dansar, men här finns värme och vänskap som går rakt in i mitt hjärta.

Alltså är tv-soffan bokad för kvällen, klockan 22:05 och SvT1.
Misstänker att jag kan se om den här filmen hur många gånger som helst. Ungefär som med några andra favoritrullar, inga som äkta cineaster skryter med på sina topplistor men ändå ... Vad sägs om "Pretty Woman" och "Notting Hill"? Älskade repriser!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Jag har spelat in den. På lördag har jag tid att titta på den.
  Nu skall jag läsa dina senaste inlägg. Jag är ibland inne hos dig och läser.
  Ofta sent på kvällen. Det blir ingen kommentar.
  1918 skall jag bättra mig. Blir själv glad när jag får en kommentar.
  Önskar dig ett gott 2018.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte verkligen se om den, men sen avskräcktes jag av starttiden 22.05 så jag har fortfarande bara sett den en gång. Däremot fastnar jag framför filmer som Two Weeks Notice och Huset vid sjön varenda gång så dem har jag väl sett sju miljarder gånger eller så. De vinner heller inga palmer, baggar eller björnar direkt.

  SvaraRadera