tisdag, januari 02, 2018

Nyupptäckta (och värda besväret)

Även 2018 blir topplistornas år, säkert. Först ut är Johanna, hon i deckarhörnan, som nu vill ha fem för mig nya författare jag upptäckte och gillade under 2017 och som gett mersmak.

Plockar fram min lista över lästa böcker och funderar. Kommer tyvärr fram till att min topplista denna gång blir fyra nummer lång, fler än så kan jag nog inte stå för! Två svenska författare, en norsk och så en tysk. Här har ni dem, inte rangordnade:


Lönnaeus, Olle: "Mike Larssons rymliga hjärta"
Författaren är journalist i Skåne och ägnar vardagen åt inrikespolitik. Men han har skrivit flera böcker. Den här ramlade jag på som cd-bok för en femtilapp och det visade den sig verkligen vara värd. Med humor, om en pappa på kant med livet och hans kamp för att vinna sonens förtroende. Om vänskap också. Dessutom i en utmärkt inläsning av Christian Fex. Svensk feelgood!

Neumann, Cilla: "Springa med åror"
En ungdomlig kärlekshistoria inramad av bästa sortens svenska sommar resulterar i en son som inte är som alla andra. Den ensamma mamman lever med sin gamla pappa och får slita hårt för att sonen ska må hyggligt, samtidigt som gamla vänner inte visar sig vara mycket att luta sig mot. 

Ragde, Anne B: "Jag ska göra dig så lycklig"
Originell historia med någon sorts femtitals-känsla, om folk i en liten stad, om relationer. Ragdes mer kända verk "Berlinerpopplarna" ska jag nog försöka läsa.

Sendker, Jean-Philipp:  "Konsten att höra hjärtslag"
Romanen är en internationell succé, en variant på feelgood som fungerade perfekt på solsemestern i våras. En "omöjlig" kärlekshistoria som stundtals gjorde mig snyftnödig. Uppföljaren ska jag nog söka upp. 

Andras topplistor hittar du om du klickar här.

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. Konsten att höra hjärtslag är den enda jag läst av de här böckerna och den funkade inte för mig.

  SvaraRadera
 2. Konsten att höra hjärtslag har jag tänkt läsa (påbörjad men annat kom emellan så den blev liggandes) tänkt att jag ska glra ett nytt försök vid tillfälle. Men jag har läst Viskande skuggor av författaren och den gillade jag mycket.

  SvaraRadera
 3. Har hört mycket gott om Konsten att höra hjärtslag. Kanske skall plocka upp den.

  SvaraRadera
 4. tack för tips, Nattönskningen av Anne B Ragde innehöll bara sex, ingen kul bok, lite kan man väl prata också, inte läst denna.

  SvaraRadera
 5. Konsten att höra hjärtslag står i bokhyllan och väntar. Blir litet nyfiken på Anne B Ragde också.

  SvaraRadera
 6. Springa med åror läste jag för länge sedan. minns att jag gillade den.

  SvaraRadera
 7. Har inte läst någon av dessa, men jag är nyfiken på flera, speciellt Anne B Ragde.

  SvaraRadera
 8. Konsten att höra hjärtslag var skitbra och Ann B Ragde har jag läst någon annan bok av.

  SvaraRadera
 9. Jag blev så förtjust i Springa med åror för några år sedan så jag även läste 62 dagar. Det är en ungdomsroman som kom ut innan och som handlar om delvis samma saker ur ett annat perspektiv.

  SvaraRadera
 10. Tycker jättemycket om Jan-Philipp Sendkers böcker.

  SvaraRadera
 11. Här känner jag mig totalt obildad. Att jag har en väldigt begränsad allmänbildning är vida känt i blogglandia, men att jag inte skulle känna igen ett enda författarnamn/en enda boktitel här, var inte så upplyftande för min del;-)

  Note to self! Utöka genren, och låt bli deckare ett tag;-)

  SvaraRadera
 12. BP - om det kan vara till nån tröst så kan jag meddela att det väldigt ofta bloggas om böcker och författare jag inte har en susning om ... :-D
  Men jag är glad ändå!

  SvaraRadera
 13. Kanske man ska prova en till av sendker, gillade ändå den där konsten att höra hjärtslag :)

  SvaraRadera
 14. Cilla Naumann är jag nyfiken på!

  SvaraRadera
 15. Läst Konsten att höra hjärtslag av dessa, eller ja, skumläste den faktiskt rätt friskt, inte riktigt min typ av bok. Tack för tips ang. de övriga.

  SvaraRadera
 16. Gillade också Konsten att höra hjärtslag.

  SvaraRadera