torsdag, januari 25, 2018

Hur varmt är det där vargskinnet?

Kerstin Ekman är en på många sätt intressant dam. Har en stol i Svenska Akademien, en stol hon inte suttit på sedan 1989. Bor i Finspång, rätt långt från de finkulturella salongerna låter det som. Har ett hus i Roslagen där hon verkar leva ett stillsamt liv på somrarna. Och har en bokproduktion bakom sig som måste imponera på vem som helst. Men syns aldrig på de röda mattorna.

I mitt bokläsarliv kom hon in som deckarförfattare. "Dödsklockan" minns jag som jättespännande, till exempel. Sedan blev det romaner, "Mörker och blåbärsris" och "Händelser vid vatten". Men där någonstans sa det stopp. Visserligen läste jag "Grand final i skojarbranschen" med behållning (den kom ut 2011) men i min hylla står, oöppnade, alla delarna i trilogin "Vargskinnet", från tidigt 2000-tal.

Hur heta är de? Berätta gärna för mig varför jag absolut måste ta tag i de där böckerna. Har hört många tala varmt om dem, men ändå ... hur heta är de?
Hett i hyllan har sitt ursprung hos Monika.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. inte riktigt i takt med Ekman men jag ska ge henne en chans till.

  SvaraRadera
 2. Läste dem för länge sedan så jag kan inte säga så mycket, men det fanns en fin kärleksscen som utspelades under en gran. Jo förresten, börja läs, det är de värda.

  SvaraRadera
 3. Vargskinnet är mitt vuxna livs största läsupplevelse. Jag läste ettan lite halvljummet. Förstod inte dialektorden särskilt bra i tvåan, så jag gav upp, det störde läsningen. Jag klagade på bibblan när jag lämnade tillbaka den och fick tipset att lyssna på den. Hörböcker brukar jag somna av, men lyssnade och blev fast. Läste tredje delen på papper utan språkhinder. Sen lyssnade jag om alla tre i sträck under långa promenader. Jag var bergtagen. Boktagen? Vargtagen?

  Jag läste serien från sekelskiftet ? från Katrineholm, men övrigt har jag inte kommit in i de andra riktigt.

  Jaså, hon bor i Finspång. Den enda ort, av alla jag bott på, som jag inte trivdes i.

  SvaraRadera
 4. Har någon bok av Ekman i bokhyllan men har inte kommit så långt att jag skulle ha läst den.

  SvaraRadera
 5. Jag kan nog inte hjälpa dig med pepp att läsa den. Har gett Kerstin Ekman två chanser nu och har inte gillat något av dem. Det är möjligt att hon får en till, med Händelser vid vatten då, men helt säkert är det inte.

  SvaraRadera
 6. Dessvärre är hon oläst hos mig i denna form. Hoppas att du vågar närma dig för jag tror det kan vara riktigt bra.

  SvaraRadera