söndag, januari 07, 2018

Skylt på en (rea)söndag

Det är gott om folk i butikerna nu, trångt på trottarerna, bökigt på bussen när alla passagerare ska ha plats för sina påsar och paket.
För nu är det readagar, på allvar! "Upp till halva priset" står det på skyltarna och jag hinner alltid tänka: "menar de inte NER?" innan jag inser att det är meningslöst att ens undra.

Grundbudskapet är hur som helst att det är billigare nu än nyss. Vilket lockar, alldeles självklart. Ni vet väl att vetenskapen dragit likhetstecken mellan urmänniskans drift att jaga vilt för att stilla sin hunger och den moderna människans jakt på shoppingfynd för att stilla, tja, begäret efter något som kanske nyss var ouppnåeligt dyrt eller eventuellt bara sedan länge åstundat. Eller så handlar det om en ögonblickets ingivelse. Det varierar nog.

I stora Gallerian i Stockholms citykärna råder viss oreda på grund av stor ombyggnad. Det har lett till att butikslokaler helt försvunnit, några är ersatta av kioskliknande hål i väggen ut mot Hamngatan, andra har klämt in sig mitt på flaneringsutrymmet.

Men kvar har blivit en obruten vägg som skulle kunna se väldigt otrivsam och avvisande ut. Om det inte vore för att man förser den med snygga reklamskyltar som inte verkar propagera för särskilda märken utan snarare uppmuntrar till shopping i största allmänhet.

Så där möter jag Gisela igen, hon som blivit lite fotomodell sedan hon gick i pension i fjol. I en härlig fartfylld bild kommer hon susande på cykel, nedlastad med (får man anta) idel kanonfynd i askar, lådor och påsar.

Felsökaren ser genast att hon 1/ inte kan ha koll på trafiken runtomkring, 2/ saknar cykelhjälm och därmed är ett dåligt exempel för andra cyklister som inte verkar känna till att man bara får ett huvud per liv. Min blick dras förstås också till skorna. Så coola! Fast att cykla i???

Nu är ju detta ingenting annat än en skylt, helt utan finansiering från Trafiksäkerhetsverket får man förmoda. Och flaxet i Giselas kläder är väl samma som när Carola var fångad i en stormvind, alltså orsakat av en rejäl fläkt.

Men nu är det i alla fall SKYLTSÖNDAG, årets första! Kolla hos BP för fler skyltar!
Apropå rea i största allmänhet så undrar jag om jag är ensam om att gå på reakoll  för att strax ha köpt något som verkligen inte hade sänkt pris med en endaste liten procent ...

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Vilket härligt bidrag till Skyltsöndag! Älskar din text, som fick mig att skratta både en och två gånger. Underbara iakttagelser och slutsatser:-)
  Du verkar inte ha varit i Gallerian innan jul, för där liksom i de flesta shopping centra har mellandagsrean pågått sedan i mitten på november. Börjar tröttna en aning kan jag säga...
  Du ska ha 1 000 tack för detta härliga bidrag. Stort tack för länken också:-)

  SvaraRadera
 2. nej, inge rea här inte, mina exklusiva saker reas sällan

  SvaraRadera
 3. BP - du har ju rätt, det är rea nästan oavbrutet nu för tiden. Men så här efter helgerna verkar det få en extra skjuts! "Vi gör plats för våren" som det stod på en av dina söndagsskyltar i dag! Roligt att du fortsätter med skyltsöndagarna!
  Hannele - som varandes din Personal Shopper råkar jag ändå veta att ett och annat i din smak faktiskt också rabatteras ibland. Men man får hålla ögonen öppna!

  SvaraRadera
 4. enligt min erfarenhet så försvinner de bästa sakerna snabbt och kommer aldrig till rea.

  SvaraRadera
 5. Tja är man riktigt angelägen kan man ju inte avvakta och se ...

  SvaraRadera