söndag, november 13, 2005

På efterkälken dagen S (som i Stella)

Det var i torsdags det var dagen S.
S som i Stella McCartney.
Jag var upptagen precis hela dagen, hade inte en chans att stå och trängas när H&M slog upp sina portar på förmiddagen. Men jag låg förstås inte sömnlös för den sakens skull – jag var aldrig i närheten när Karl Lagerfeld-kollektionen släpptes heller.
Fast lite nyfiken är det ju lätt att bli, det är bara att medge. Mängder med mediautrymme ägnas åt de här ”släppen”, de går inte att undgå. Och visst, jag såg något plagg som kändes lite lockande. Även om jag inte kollat hur fullvuxna Stella tycker att kvinnor som ska ha hennes kläder får vara.

På lördagen hade jag i alla fall vägarna förbi en stor H&M-affär. Gick in och sa till en tjej som uppenbarligen jobbade där:
-Har ni några Stella McCartney-grejor kvar?
Hon tittade trött på mig, orkade inte säga något, men lyfte armen och pekade.
Där, mitt i affären, stod en liten beige skylt och på stången nedanför hängde en skjorta.
EN skjorta. Den var beige och såg ut som vilken skjorta som helst, fast det stod förstås Stella McCartney i nacken på den. Storlek small – ja, det spelade ingen roll, jag var inte det minsta lockad. Det skall mer till för att fresta mig.

Medan jag cirkulerade i affären kom ett plagg till upp på den där stången, uppenbarligen en retur från en tjej som satsat på storlek 34 men inte gillat (eller fått plats i?) den lilla svarta kjolen.

Just det där med returerna skulle ju kunna vara räddningen för den som är hysteriskt angelägen om ett av de här designerplaggen men som inte hann med i premiärsvängarna.
Någon, jag tror det var allas vår lilla Ebba von Sydow, tipsade om det i en tidning. Ta det lugnt, var tesen, folk river med sig alla möjliga storlekar, men kommer naturligtvis tillbaka med allt som inte passade och då kan vi senfärdiga hålla oss framme i andra vändan, så att säga.

Men där fick vi tji, vi som eventuellt hade tänkt oss en måndagsutflykt efter en äkta Stella.
Att folk repade med sig mer än de själva kunde använda, det stämde säkert. Fast tro inte att kläderna återvänder till H&M. Å nej, tjejer med näsa för mode är minsann smartare än så.

Nu finns nämligen de där prylarna som var för stora, för små eller helt enkelt för många till salu igen. Dock inte i någon affär, men väl på nätet.
Till långt högre pris, förstås. Rentav det dubbla.
Det kostar att ligga på topp, flickor.

Fast håller du dig vaken och framme lär det finnas lite Stella att köpa på postorder via Rowells.
Från midnatt och, säkert, flera sekunder framåt.
God jaktlycka önskas ni härmed.
Eller välkommen till efterkälken. Vi blir nog fler där.

Copyright Klimakteriehäxan

1 kommentar: