måndag, november 14, 2005

Spola biltvätten!

En bil betyder så mycket.
För somliga är det en statussymbol som ska vårdas ömt, på alla sätt. Gnidas och putsas och dammas och tas till extra service och ”detailing” hos experter.
För oss andra är det en sak som underlättar transporter, av oss själva såväl som av våra prylar. Och så länge denna sak får sin bensin och brummar och går är vi nöjda och glada.

Vi i den där andra kategorin, vi tycker inte ens att det är särskilt viktigt att lacken blänker. Alltså är biltvätt något som förekommer ganska sällan, och blir det aktuellt så handlar det om en snabb överspolning med tillgänglig slang eller, vid särskilt festliga tillfällen, en tur genom den automatiska tvättmaskinen på närmsta mack.

Nu visar det sig att det kan bli stor dramatik kring den där tvätten.
I helgen blev det utryckning för såväl polis som ambulans som tillkallades sedan två manliga bilägare rykt ihop, inte så att stickor och strån flög, men däremot vatten i högtrycksslang.

En bilägare tycks ha kört över slangen som den andre just börjat använda. Båda ville använda samma tvättplats. Han som redan börjat spola riktade strålen mot sin utmanare och så småningom blev det riktigt handgemäng. En gubbe däckade den andre (sommardäck? :-), blodvite uppstod och åtminstone en av de två fick åka ambulans till sjukhuset. Det finns bild på det i dagens Aftonblad.

Där ser ni vilka faror man undviker genom inte att gulla med sin bil.

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. Anonym9:06 em

  Det bästa är väl att inte använda bilen alls, ställa in den i garaget och åka kommunalt. Det gör jag.
  Oftast.
  RS
  http://chadie.typepad.com/chadie/

  SvaraRadera
 2. Tur jag inte tvättar så ofta.. Fast jag både borde och kan göra det hemma..

  SvaraRadera
 3. hihihi.. jag visste väl att det var nån mening med att totalt missköta biltvättandet.. jag skulle alltså kunna hamna på sjukhus...
  tack för vatten på kvarn..

  SvaraRadera