lördag, december 17, 2005

Sex klappar till mig - och till dig? - under 100-lappen

Önskelistans tid är NU.
Visst, jag har redan skrivit en som var ganska lång. Den gäller absolut fortfarande, även om den skrevs inför födelsedagen.
Men eftersom sistaminuten-köp inte är okända i vår familj har jag nu presterat en ny lista som kanske kan vara även någon annan till hjälp.
Nu har jag nämligen hittat saker jag gärna tar emot – och ingenting av detta kostar mer än 100 svenska riksdaler.

Så här ser det ut:
1. Tommy Körbergs CD ”Julen är här”. Har den på kassett men vem spelar en kassett i dessa dagar? Hans ”O helga natt” är helt otrolig. Gubben har pipa, s a s. Extrapris 69 kronor på Åhléns.

2. Solfjäder. Kan vid första anblicken verka helt galet, men jag känner faktiskt flera kvinnor som glatt halar upp en sådan ur handväskan när det blir för kvavt på krogen eller närhelst annars man vill att luften ska röra på sig (jaja, en eller annan vallning då kanske?) Och det blotta faktum att man nu kan hitta kul solfjädrar som inte ser ut som gamla souvenirer från turist-Spanien på såväl HM som Accessorize antyder väl ändå att det är fritt fram för friska fläktar. Billigast (69 kr) på HM.

3. Visitkortsfodral. Kan man absolut leva utan, men man kan också leva med ett. Finns bl a på Wedins. Klart under hundralappen, men jag har glömt det exakta priset.

4. Skojigt ”knythalsband” av flera rader glaspärlor på HM. Jag tar helst ett svart, men det fanns i flera färger. Betingar ett pris av 98 kr.

5. Lillfingerring i silver 99 kr. Påstås vara tänkt för herrar, men sådant kan man väl sätta sig över. Inte för att jag precis behöver flera smycken – men märkligt nog är det ändå alltid kul med nya. Den här har jag sett i annonser för Indo Nordic-kedjan, som finns lite både här och där, tror jag.

6. Lyxvinäger – tomat- eller svartvinbärssmak, förslagsvis. Köps i lösvikt i Oil & Vinegar Shop, som åtminstone finns i Stockholm och Göteborg (på franchising från England). Tar man med en egen liten glasflaska blir det mest ekonomiskt. Och jag lovar, denna vinäger förvandlar den enklaste sallad till godis. Med sänkt GI-värde, dessutom. Priser från 19 kr per deciliter.

Ja, kära tomten, här fick du några förslag, som inte ens för dig till ruinens brant.
Återstår bara en fråga:
Tror jag verkligen på dig?

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Tack för tipsen, speciellt det där med vinäger. Ska genast kolla upp om det finns här i Malmö :o)

    SvaraRadera
  2. I Stockholm finns den här affären i Västermalmsgallerian. I Göteborg ligger den väldigt nära centralstationen. Hoppas du har en i Malmö också, det är en ljuvlig affär - och man får provsmaka på allt innan man handlar! En höjdare!

    SvaraRadera