måndag, december 05, 2005

Att spionera på sina besökare...

Som bloggare utvecklar man ständigt nya intressen.
Ta till exempel detta med att spåra hur läsare eventuellt hittar till ens blog. Rena spionverksamheten.

Vi som sitter alldeles för länge vid datorn hamnar tydligen nästan alla förr eller senare på någon sajt som kan hålla koll på den så kallade trafiken: hur många tittar in, hur många återkommer, hur många bläddrar runt, hur länge stannar besökaren kvar, o s v i all oändlighet.

Många påhälsningar får man via Google. Och det blir riktigt spännande att se vad det är som för folk till en. Ett måste att kolla, så gott som varje dag.

Föga anade jag att en liten text om en av mina krukväxter skulle röna så stor uppmärksamhet. Men novemberkaktus har varit hett i flera veckor nu. För att inte tala om det sprillans nya yrket musstylist, som måste vara ett framgångskoncept och en framtida nisch att satsa på – i alla fall att döma av antalet människor som vill veta mer via nätet.

Rött är en bra och lockande färg både vad beträffar skor och trosor. Gummistövlar är ett annat klädesplagg som många är intresserade av, jag törs inte fundera så noga på anledningarna. Gardiner och homestyling är också ämnen som många vill läsa om. Och ibland är en alldeles vanlig kändis av intresse – men det är klart, om man skriver om sådana som Elvis och John Lennon hamnar man långt ner på träfflistan. Bättre resultat blir det på Robyn. Monica Zetterlund och Maria Möller är också namn som googlas, för att plocka några svenska namn ur högen

Antalet långtidssjukskrivna avspeglar sig antagligen i mängden sökningar på stress och stickning. Och trendmedvetna söker på Stella, eller kanske på svenska Dagmar. En djuraktivist blev hemskt upprörd över att jag i en lättsam rapport från modevisning på NK skrev att ”päls är rätt”. Som om jag personligen var ute och jagade lodjur framåt kvällskvisten! Trendnissar av annan sort har ägnat sig febrilt åt sudoku, det har också avspeglat sig i google-historien.

Resultatet av all denna ”forskning” i blogguniversum är förstås inte något att bygga några allvarligare vetenskapliga teorier på.
Det blir nog inget nobelpris, inte ens ett IGNobelpris.
Men det är kul ändå!

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. Hehe...ska bli kul att se hur många besökare detta inlägget genererade eftersom du tagit upp det mesta mellan himmel och jord från Novemberkaktusar till Stella ;-)

  SvaraRadera
 2. Droppen för mig var när de hittade till mig på "gris i kyl"

  Undrar vad jag skrivit om egentligen

  SvaraRadera
 3. *fniss* ja, det kan man ju undra!

  SvaraRadera