söndag, april 02, 2006

Är du lik Madonna?

Den brittiska tidningen Daily Mail publicerade nyligen en stort uppslagen artikel under rubriken ”Lider du av Madonna-syndromet?”.
Tidningen konstaterar, att antalet kvinnor som går i Madonnas fotspår är imponerande – eller skrämmande, beroende på hur man ser det.

Det gäller att partaja på de coolaste ställena långt in på natten för att sedan kliva upp i gryningen och skynda till ett hårt träningspass på gymmet. Möjligen kan man uppfinna ursäkter för att missa föräldramötet eller arbetslunchen – men för dejten med den personlige tränaren existerar inga undanflykter. I handväskan finns laptopen, vilket garanterar snabb uppkoppling mot omvärlden. Då kan man också försäkra sig om de hetaste kapen på nätets mest modestinna säljsajter, en net-a-porter.com.

En inte föraktlig del av lönen går till accessoarer, skönhetsvård och alla möjliga behandlingar.
Fast nytillskotten till garderoben kostar mest. Det kan också leda till att Madonna-kopian utmärker sig mer än lovligt med sina kläder – och ungarna oroar sig blåa för att mamma ska stå i skolporten och vänta iklädd cityshorts och tubtopp med midjan bar, till guldstövlar med skyhög klack. Mamma/Madonna må vara belåten, men omvärlden skär tänder.

Men riktigt nöjd med sig själv blir hon inte ändå, om syndromet är fullt utvecklat. För fullständig tillfredsställelse med livet söker kvinnan sig också till filosofiska eller psykologiska gurus - ayurveda, i Madonnas fall. Och när frälsarivern blir för stor blir det, faktiskt, olidligt. Fast det märker hon inte själv.

På det synnerligen personliga planet kan Madonna-syndromet yttra sig i att kvinnan vid sittande bord börjar skryta om vilken fantastisk älskare hennes man är. En och annan liten pittoresk detalj kryddar berättelsen, medan gästerna skruvar på besvärat på sig. Och det är långt ifrån säkert att den påstådde sexatleten uppskattar att få sina företräden luftade – men det betyder mindre.
En sak till är viktig för kvinnan om hon ska stanna kvar i äktenskapet: mannens karriär får inte gå bättre än hennes.

Hur kul låter det här då?
Inte så värst, va?
Bäst att mota Olle i grind. Här är åtta punkter som karakteriserar den som drabbats av Madonna-syndromet.
Stämmer de på dig?
Då är det kanske dags att ta sig en funderare…

Åtta tecken på utvecklat Madonna-syndrom

Du måste alltid vara bäst – på allt
Du gör vad som helst för att se bra ut
Du verkar ha förlorat din humor
Du bjuder på fest – men kör med dina gäster
Du vet bäst och har svar på alla frågor
Du pratar gärna om ditt sexliv inför vänner och bekanta
Du anstränger dig hårt för att hålla din man i strama tyglar
Du vill inte höra talas om ”hur det var förr” – det är NU som gäller

Copyright Klimakteriehäxan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar