söndag, april 09, 2006

(Sön)Dagsnoterat

En fin sak med söndagar är att man har lite extra tid att ägna åt dagstidningarna, som dessutom är tjockare än till vardags.
Och när man är färdigläst kan det hända att ett och annat stannar kvar i minnet. Som till exempel detta:

ALIBI TILL SALU


Har du planer på att hoppa över de äktenskapliga skaklarna? Jättesugen på en ny sexpartner? Eller vill du fortsätta en gammal älskare-älskarinna-relation, men kanske under lite nya former?
Du kan köpa dig ett vattentätt (?) alibi. Sedan är det bara att sätta planerna i verket.

I England heter tjänsten FakeAlibi.co.uk, i USA AlibiNetwork.com.
För en klart överkomlig penning kan man få en inbjudan som ser ytterst äkta ut, till en konferens som förefaller grundmurat tråkig. Och sedan viftar den som tänker sig ut på äventyr lite nonchalant med sin inbjudan under näsan på sin partner, som snabbt tillstyrker.
-Res du, det där verkar så trist så det är säkert viktigt.

Redan för sju veckor sedan hade den brittiska alibi-servicen haft 21 000 nöjda kunder. Och tro nu inte att det bara är karlar som köper sig en täckmantel för en sexutflykt – hälften av kunderna är kvinnor. Kvinnorna har dessutom ofta själva planerat sitt alibi och behöver bara skaffa ”bevisen”, medan männen köper en paketlösning med både idé och bevis. Normalpris: 50 pund (ungefär 750 kronor) men kan förstås bli betydligt dyrare om omständigheterna är extra komplicerade.

Man kan läsa om detta i en bilaga till dagens Aftonblad. Men tro inte att en AB-reporter hittat detta själv. Vad som inte står i AB är att hela storyn, fast mycket roligare skriven, fanns i brittiska Independent söndagen den 19 februari.

HEPBURN SNYGGAST AV ALLA

Audrey Hepburn har vunnit en omröstning om vem som är världens genom tiderna vackraste kvinna, skriver DN.
Lilla späda Audrey blev het någon gång på 50-talet. ”Prinsessa på vift”, en av hennes mest berömda filmer, har gått på svensk teve flera gånger, ”Frukost på Tiffanys” likaså.

Så där ja – sträck på er alla ni tjejer i storlek 34, med rådjursögon och rejäla, mörka ögonbryn. Sörj inte längre de bröst ni aldrig fick. Inse i stället att ni liknar världens vackraste!
Och ni silikonstinna bystdrottningar som tokshoppat när det var extrapris på botox – släng er i väggen. Men gör det försiktigt, för all del, så att inte de falska brösten exploderar. De har ju ändå varit rysligt dyra i inköp.

Vi andra, mittemellan-typerna, vi får harva på som vanligt.
”Hel och ren under” är ju på sätt och vis också ett skönhetsideal.

TRAFFICKING - PÅ SVÄRMORSVIS

Dottern är på väg mot påskfjällen tillsammans med pojkvännen. De har en ganska lång tågresa framför sig innan skidbackarna brer ut sig, vita, fina och nypistade, får man anta

Undrar om grabben sitter där och funderar på vad han skulle kunna få ut för mig på E-Bay medan han lyss till dunkandet i skenorna. En engelsman bjuder ut sin frus mamma för ett pund till hugade kunder på nätet.

Frågan är given: vad kan man ha henne till?
Tja, lite matlagning och städning, kanske tar hon hand om tvätten? Och tillhandahåller lite erotik om stämningen så påkallar?
Man kan ha en kvinna av svärmorstyp till mycket. Det kanske inte svärsöner tänker på.
Priset på E-Bay bör ha gått upp ordentligt.

JÖSSES FLICKOR - SEVÄRD TROTS ALLT?

Nya ”Jösses flickor - Återkomsten” hade premiär på Stockholms Stadsteater i går. Jag har känt stor tveksamhet inför experimentet. Men i dag är båda morgontidningarna lyriska.

Fast det finns avvikare, förstås. En kvinna jag känner såg genrepet, hon har liksom jag originalversionen i minnet som en total höjdare. Hon var inte lika entusiastisk som proffsrecensenterna – föreställningen tar t ex mer än fyra timmar, och det kan ge även de mest engagerade damer träsmak.

Efter tidningarnas hyllningar är jag ändå beredd att ompröva mitt tidigare beslut att inte se den nya versionen.
Kan jag, vill jag, törs jag?
Jag säger väl ja då. På alla tre frågorna. Trots allt.

Copyright Klimakteriehäxan

1 kommentar:

  1. Anonym12:07 fm

    Apropå (sön)dagsnyheter tycker jag att både Mazarinmannen (8 spänn)och Stekpanne-tanten (domstol och böter på hundra dito)är värda att noteras.

    SvaraRadera