torsdag, augusti 10, 2006

En välsignad ölmage?

Varje princip ska ha ett undantag som bekräftar regeln.
Nu har kalaskulans vänner fått ett argument mot alla dem som propagerar för ett mindre midjemått.

Det är britten Bob Cox, 54 år, som tömt alldeles för många pints i sina dar. Resultatet är en rejäl ölmage som – hittills i alla fall – förmodligen bara gillats av honom själv.

Bob gick uppför en stege när det hände. Han var för tung, stegens pinnar brakade ihop, och Bob rasade mot backen – men hejdades. Han spetsades på stegens ena ”ben”, en 120 centimeter lång och vass träbit. Den gick in vid höften, passerade genom magen och kom ut i trakten av axeln.

Hans fru Susan stod bredvid och såg alltihop. Hon larmade räddningstjänsten direkt, och när ambulanspersonalen kom på plats tvingades de plocka fram sågen för att skilja mannen från stegen.

Men tack vare allt fett på magen klarade sig kroppens inre organ utan skador. Läkarna fick plocka ut en del träbitar ur honom, allt inbäddat i fett. Utan det hade olyckan troligen fått dödlig utgång, säger läkarna som behandlade honom till Daily Mirror.

Vad mrs Cox tycker får vi inte veta. Hon säger bara “He does like a drink", vilket man får förmoda är en lätt underdrift.
Att midjemåttet på en man för hälsans och framtidens skull bör hålla sig under 105 cm tycker Bob Cox förmodligen bara är struntprat.
Antagligen välsignar han sin ölmage. Och lyfter en pint till.

Copyright Klimakteriehäxan

1 kommentar:

  1. Anonym11:05 fm

    Jag visste väl att min mage kommer att rädda mig från katastrof en gång! För mig var det alltså goda nyheter, det här med Bob och stegen.
    Fast min mage är nog mer bubbly/vin baserad än öldito.
    Skål!

    SvaraRadera