måndag, augusti 21, 2006

Utanför gemenskapen

Kanske har du varit med om det så att du känner igen känslan?
Att inte få vara med och leka.
Att inte bli uttagen till brännbollslaget.
Att inte bli bjuden på partyt.
Att killen du stämt träff med bara uteblir.
Att inte få en enda passning i matchen.

Jag är där nu.
Jag har inte fått den nya IKEA-katalogen.
ALLA andra har fått den. För flera veckor sedan. Men nu när tiden gått måste jag inse faktum: jag får ingen. Jag är bortglömd. Ratad.
Ack, Ingvar Kamprad, hur kunde du göra mig detta?

Medan omgivningen för länge sedan bläddrat igenom denna bok, med en fullständigt jättestor upplaga varje år, går jag här och är djupt okunnig om möblerna ska vara i teak eller fur, om gardinerna ska vara raka eller fladdriga, om mattorna bör heta kelim eller om min förtjusning över trasmattor fortfarande är acceptabel eller rent av blivit trendriktig.

En trognare kund blir det svårt att få tag i. Självklart medlem av IKEA Family sedan decennier. Dessutom brukar jag vara väldigt nöjd med mina produkter vare sig de ligger i platta lådor och ska skruvas ihop eller om det handlar om köksprylar, textilier eller Saker i största allmänhet. Fattas det en skruv får man en ny, och ångrar man ett köp är det aldrig något krångel, bara man haft vett att spara kvittot och lådan.
Och det har aldrig hänt att jag gått in på ett IKEA-varuhus och kommit ut tomhänt. Under 800 spänn går det nästan inte att ta sig både in genom entrén och ut genom kassaköerna.

Allt detta, all denna trohet, all denna entusiasm för att inte rent av kalla det kärlek, har nu kastats på tippen.
Nu har jag bara en sak att göra: krypa till korset och beställa en katalog. Samt försöka förlåta.
Men utanför gemenskapen är jag likväl.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Så där sur var jag när alla skrev om La Redoute och jag ingen fick - men å andra sidan har jag inga pengar att handla för heller...

  Du kan få min IKEA-katalog - jag blir så knäckt när jag blir påmind om hur mycket vi skulle behöva renovera.

  SvaraRadera
 2. Anonym8:52 em

  Vi har en skylt på dörren där det står "ej reklam tack". Tänker ibland att jag förutom samhällsinformation också ska lägga till IKEA katalogen som undantag, men det blir aldrig av. Så jag har inte heller någon IKEA katalog. Fast jag har ju mig själv att skylla :)

  SvaraRadera
 3. Anonym11:17 em

  Vi är nog ganska många som pga den lilla lappen på brevlådan inte får Ikea-katalogen. Nästa år ska jag plocka bort lappen när media aviserar att Ikea-katalogen är i faggorna.

  SvaraRadera
 4. Men jag har ingen "nej tack till reklam" på dörren! Jag bläddrar igenom reklam som dimper in, ibland hittar jag saker av intresse!
  Bloggblad har förstås en poäng. Man kan upptäcka behov man aldrig tänkt på tidigare. Fast man kan få inspiration till mindre ingrepp oxå!

  SvaraRadera
 5. Anonym12:52 fm

  Vilken tragedi!!!! Jag såg hos ett par grannar härom veckan, en prydlig klisterlapp på brevlådan:

  "Ingen reklam, tack - men gärna IKEA-katalogen!"

  Två flugor på smällen ju! Ska kolla var de fått tag i den! :-)

  /Nina som surfade förbi

  SvaraRadera
 6. Tänk på oss då, som bor i IKEA-lösa städer! Vi får aldrig någon katalog. Jag har varit tvungen att sno den från min pappa i Sundsvall. Eller låneexemplar på IKEA, ibland.

  SvaraRadera
 7. Anonym8:32 fm

  Det går ganska enkelt att beställa den på IKEAS hemsida.

  http://www.ikea.com/ms/sv_SE/customer_service/order_catalogue/catalogue_order.html

  Jag var med om samma traumatiska upplevelse ett annat år så jag har koll.

  SvaraRadera
 8. Anonym9:18 em

  ..nåt helt annat; har öppnat en ny "profilblogg" som heter http://styvfamiljen.blogg.se

  petra(sally)

  SvaraRadera
 9. Anonym11:26 em

  Visst är det märkligt med IKEAs "entréavgift" på ett par hubdralappar, visserligen får man en kasse med bra prylar med sig hem. Oftast var ingen av dom tänkta att bli inköpta från början. :)

  SvaraRadera
 10. Men hallå - katalogen får man väl var man än bor? Det gäller väl bara att få sitt namn på distributionslistan, trodde jag. Om inte så tror jag att de räknar med ett visst svinn i förrådet av lånekataloger... Jag har nu, muttrande, beställt ett ex.

  SvaraRadera