torsdag, augusti 31, 2006

Ullpolo - och sommarvärme

Värmen håller i sig, men klimatanläggningen på jobbet har inte förstått, eller fått fel order.
I dag har vi suttit böjda över datorerna med kall dryck inom nära räckhåll, jag har gjort kollegerna avundsjuka med min lilla effektiva solfjäder, vi har köat till toaletten för att blaska kalla vattendroppar i ansiktet och under armarna.

Alla utom en.
Hon är ung och ganska söt, men har en starkt avvikande idé om vad som är lämplig klädsel just nu – i omgivningens ögon, alltså.
För medan vi andra satt där i våra tunna t-tröjor och linnen med smala band, sandalerna avsparkade och kjolarna upphissade så hade hon grå ullpolo, stadiga jeans och rejäla skor på fötterna.

Man ska väl inte låtsas om sådant, men jag hann inte tänka mig för.
-Du milde, har du polotröja?!?! Svimmar du inte?
Nej då, hon var inte alls varm, försäkrade hon medan jag kände en stadig svettdroppe lösgöra sig från min nacke och åka kana längs ryggraden för att samlas upp i den redan fuktiga linningen.

Sedan förklarade hon, att i månadsskiftet augusti-september är sommaren slut. Och hon har klarat av sin höstshopping. Hela stassen var sprillans ny – höstutstyrseln, helt enkelt. Som om man inte skulle hinna använda den?!? Och som om man bara skulle vilja gå en enda butiksrunda på hela hösten? Ingenting för mig!

Men det är kanske så vi förväntas göra.
Mina tunga matkassar släpade jag, dyngsur, förbi en klädaffär och slängde en blick in. Där stod en kvinna framför en spegel och studerade hur hon tog sig ut i en tjock jacka med pälskrage. Förstår inte hur hon över huvud taget kom på idén att prova den.
I nästa skyltfönster är det vintrigt, blockrandigt, halsdukar, sjalar, hundtandsrutigt. Jag saktar inte ens in. Fast i affären står andra tjejer och gör slut på augustilönen på sådant som ska hålla värmen ända tills vårsolen är tillbaka.

Jag kan förstås också ägna mig åt höstmodet med visst intresse, men bara i reportageform än så länge.
På det viset har jag inhämtat trenderna: grovstickat, djurmönstrat (för vilket år i ordningen?) samt en och annan liten klanruta - somligt kan faktiskt redan finnas i garderoben.
Ett verkligt glädjeämne är att rött är ett "mode-måste" i accessoarer och skor igen.
Då så.
Då behöver jag ju inte höstshoppa alls.
För handväskor, halsdukar och skor går jag väl fortfarande i, de rysligt otrendiga semesterkilona till trots.

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Anonym8:03 fm

    Du verkar vara en varm människa.

    SvaraRadera
  2. Jo du - förhoppningsvis inte bara i gradtal... :-))

    SvaraRadera