lördag, november 25, 2006

Först med God Jul?

"Våghalsiga Vera", som dyker upp som (uppskattad) kommentator ibland här på min blogg, skriver efter att ha läst min gårdagstext om hur julen närmar sig att hon minsann inte tänker skriva några julkort i år.
Lustigt nog har Väninnan i Utlandet kommit fram till precis samma beslut och just basunerat ut det.
Det gör mig lite ängslig.

Problem lurar runt knuten. Då blir det kanske inga julhälsningar alls i år?
För all del, jag kan klara mig. Men det finns några där ute, framför allt lite gamla mostrar och så, som faktiskt fortfarande sätter värde på den där lilla hälsningen, hur formaliserad den än kan kännas.

Så här är det nämligen: Väninnan i Utlandet skulle normalt redan ha skrivit alla sin kort, köpt frimärkena och varit på väg med de korrekt adresserade kuverten till brevlådan. Hennes kort har punktligt anlänt varje år – i synnerligen god tid och garanterat först av alla.
På det viset har hennes julhälsning funkat som en nål i ändan på mig: oj! Måste fixa, skaffa, skriva, det är ju nästan jul! (nåja, oftast har kortet anlänt när det varit minst en månad kvar, men ändå).

Ska det nu bli något den här gången får jag lita till min egen initiativkraft. Jo då, det KAN gå. Troligast är att de där tanterna jag tänkte på får ett traditionellt kort.
Sedan kan det bli ett litet e-brev som far iväg i allra sista minuten, nästan som spam. Det kan nog dunsa ned i mailboxen även hos Väninnan i Utlandet.

Då har man i alla fall tid på sig.
Man kan rent av maila på själva julafton.
Om vi inte inför datorförbud den dagen förstås.
För julefridens främjande.
God jul på er, förresten!
Blev det rent av jag som kom först nu?

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Anonym6:58 em

  Det gick lätt slentrian i mitt julkortskrivande och därför gör jag ett sabbatsåruppehåll i julkorten. Mest som en utsållningsmetod: de som skickar julkort till mig får nyårskort tillbaks. Och de gamla mostrarna och de kära vänner som skickar foton på sina vackra barn ska få den vanliga julhälsningen. De andra ryker från listan.

  Du ska se att det kommer några till dig också! Alla kan väl inte ha samma tanke på samma gång trots att både VfU och jag har beslutat oss för just i år.

  SvaraRadera
 2. Jag läser nog inte mejl på julafton :)

  SvaraRadera
 3. Jag brukar vara väldigt duktig på att skriva julkort, frankera dem och inte posta dem...

  SvaraRadera
 4. Anonym10:59 fm

  Jag gillar Julkort, både att få och att skriva!

  SvaraRadera
 5. Anonym6:40 fm

  Jag har inte skickat några julkort - varken papper eller mailade - de senaste 10 åren, men brukar ändå få några stycken.

  SvaraRadera
 6. Ja det är bara att se tiden an... och se vad beslutet blir... Inrikes julkort behöver inte postas förrän den 16 december för att komma fram före jul står det i ett papper som posten delat ut!

  SvaraRadera