tisdag, november 14, 2006

Svenskt skratt som smittar

En svensk världskändis har sett dagens ljus.
Nja, det gjorde han för snart ett år sedan. Men numera är William från Nyköping superberömd sedan hans föräldrar lagt ut en video, plåtad hemma vid köksbordet, på nätet. William skrattar för att mikrougnen gett ifrån sig ett ”pling” och han fortsätter skratta lika gott när pappa härmar mikron och säger ”pling” han också.
”Laughing baby” heter den på You tube och den har omdömet ”väldigt väldigt rolig”.
Det är den.

Häromdagen visades den på tv i USA. I går intervjuades pappan i P1, i morse var det mammans tur, också i P1, och ikväll fanns hela familjen med både i rapport och i Aktuellt. Förmodligen har hans smittsamma skratt hörts i betydligt fler radio- och tv-program.
För flera dagar sedan hade mer än 4 miljoner människor sett klippet i sin dator. Och skrattat med, kan man tro.

Fast uppståndelsen har blivit lite i mesta laget, tycker föräldrarna, som nu nästan ångrar att de la ut sin son till allmänt beskådande – från början var det mest med tanke på mormor och morfar, som bor för långt bort för att träffa sitt barnbarn stup i kvarten.

Och William själv kommer med största sannolikhet att i all oändlighet få höra historien om hur mikrons pling gjorde honom världsberömd redan innan han kunde gå.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Men har du kollat femlingarna, som ligger under honom på Youtube... de kan skratta de!

  SvaraRadera
 2. Nä, femlingarna har jag inte sett. Men i nån tv-kanal häromkvällen fanns ett tvillingpar uppallat i ett soffhörn. Den ene hickade, den andre skrattade. Det var inte dåligt det heller!

  SvaraRadera
 3. Anonym7:18 em

  Ett gott skratt förlänger både det ena och det andra. Sedan får framtiden utvisa om det blir William eller Borat som blir ihågkommen längst. Fast Little Bill låter väldans gullig - och det är något Cohen (Borat) inte har mycket av. Ja, det skulle vara snorbromsen i så fall....fast gullig. Nej det är den väl ändå inte.

  SvaraRadera
 4. Har ju ännu inte sett Borat, bara Ali G!

  SvaraRadera
 5. Anonym10:20 em

  Det handlar ju faktikt bara om olika alias. Ali G var litet jobbig för mig, men jag ser fram emot Borat. Han tar upp och "leker" med ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat.
  Vi kanske kan utbyta åsikter när vi båda vet litet mer om BORAT.

  SvaraRadera
 6. Anonym10:24 em

  Det fattas ett "s" i faktisk i mitt tidigare inlägg men det är väl faktiskt inte speciellt viktigt.

  SvaraRadera
 7. Anonym10:29 em

  Och det fattas ett "t" på slutet av mitt första faktiskt.
  Nån gång kanske det bli rätt....

  SvaraRadera