tisdag, november 14, 2006

Noterat i november

NOTERING 1
Rondellhundarna fortsätter sitt segertåg över landet. I dag har de kommit ända till Svenska Dagbladet och blivit omslag på kulturdelen.
Dessutom finns en puff för reportaget på förstasidan. Där står: ”Rondellhundar – konst eller humor?”
Konst ELLER humor?
Vad är det för fel på konst OCH humor?
Jag bara undrar.

NOTERING 2
Intervju i radion med en glad man som just bytt jobb:
-Jag är ju väldigt målinriktad!
Ett intressant uttalande för att komma från Magnus Hedman, fotbollsmålvakt, sedan i går anställd av brittiska stjärnklubben Chelsea.

NOTERING 3
Hur kunde det hända?
Det visar sig att jag tappat bort länken till Bävern när jag publicerade min lista nyss över bloggare som länkar till Klimakteriehäxan.
Vet inte hur det gick till, men jag reparerar härmed skamset skadan och rekommenderar ett besök hos honom. Han bloggar visserligen på engelska men det behöver man inte skrämmas av – det handlar bl a om natur, om musik, om design – och dessutom tillhör han den strimla av mänskligheten som använder inkråmet av Halloween-pumpan till något ätligt!

NOTERING 4
Framför min egen spegelbild ser jag plötsligt, att den där krämen jag rutinmässigt smackar in i ansiktet dag efter dag också är solskydd, faktor 15.
Hur ska man tolka detta så här i årets mörkaste månad? SPF 15!
Jo, endera är jag en fanatisk optimist och tror att solen plötsligt ska skina med full kraft, almanackan till trots.
Eller så är jag pessimisten som lyssnat på alla domedagsprofetior (typ tv-programmet Planeten) och insett faran med tunnare ozonlager och en massa annat elände som hänt med vår miljö. Eller så tycker jag helt enkelt att det är en ok kräm?

NOTERING 5
Apropå världens tillstånd och tv-serien Planeten tycker jag att Susanna Popova skrivit en tänkvärd krönika i dagens SvD. Läs den här!

NOTERING 6 (som i sex)
Äkta sex på bio var ämnet i radioprogrammet Vågen här på kvällskvisten.
Alltihop initierat av en amerikansk film som snart har svensk premiär: Shortbus. Om kärlek och relationer och, just det, med äkta sexscener.
I programmet ställdes frågan hur man egentligen definierar ”äkta” i det här sammanhanget – genomförda samlag framför kameran, självklart. Men är inte två skådespelare som kysser varandra också inblandade i äkta sex? undrade en av debattörerna. Ja, var börjar begreppet sex att gälla egentligen?
Och sedan förlängdes tanken ytterligare: är det äkta sex när skådespelarna ligger med varandra bara för att rollerna så kräver – eller blir det äkta först när aktörerna verkligen VILL ha sex?
Sug på den, ni.
Men ligg inte sömnlösa om svaret vägrar att infinna sig.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Hehe, verkar som herr Hedman har humor.....=)

  SvaraRadera
 2. Anonym11:45 fm

  Kul att läsa (i Svenskans nätupplaga) om Stina Oplitz hund -ja, inte halshuggningen då utan utsmyckningen som sådan.
  Och efterföljden med alla nya små vovvar: fertilitet hos en gipshund? Knappast. Men ett trevligt "efterapande".

  Så rätt Pale Green Woman hade i sin kommentar där hon berättade att allt började i Linköping.

  Självklart hör konst och humor ihop. Kolla bara Salvador Dali och Andy Warhol t.ex.

  SvaraRadera
 3. Anonym11:53 fm

  Angående Hedman är väl MÅL-inriktningen HUVUD-saken. Han nickar väl bollen oxå?

  SvaraRadera
 4. Anonym1:15 em

  Älskar rondellhundar, fast inte gjort eller settnågon med egna ögon.

  SvaraRadera
 5. Anonym2:33 em

  Oj va bra! Honom ska jag läsa mer av. Bävern alltså. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 6. Självklart började allt i Linköping, min egen stad;)En del gnällspikar klagar över att de är fula och trafikosäkra men själv tycker jag det är mysigt och kul. Visst är det roligt också att läsa om dem som omväxling till allt elände?

  :)

  SvaraRadera
 7. Anonym6:43 em

  De flesta "bra" krämer har numera SPF 15 inlagd bl a just pga det som TV-programmet Planet säkert nämnt. Du vet: det där med ozone lagret och att solen tränger fram trots moln och om den gör det så kan den vara farlig för oss och huden kan skadas - och se äldre ut. Och det sistnämnda behöver man ju inte jobba på - det sker tyvärr både snabbt och naturligt. Fast det är svårt att tro så här i Sverige i novembermörka tider. Att solen kan vara skadlig alltså.

  SvaraRadera
 8. Exakt samma notering gjorde jag i morse - "konst eller humor" - varför inte både och!

  SvaraRadera
 9. Anonym12:21 fm

  Tjuge minuter om dan av solljus är bra för oss både för benskörhet och andra saker har min doktor sagt och nu ska man få ledigt en halv timme från jobbet mitt på dan för att man ska få dagsljus och ta en promenad fast man kanske inte får sol. Bra tycker jag. Fast man måste jobba över en halvtimme förstås.

  SvaraRadera
 10. Bara att fortsätta med SPF 15, m a o.

  SvaraRadera