torsdag, juli 26, 2007

Köttätarens bästa försvar

I helgen kan vi gå på bio och låta oss tas med till Springfield, staden där den gula familjen bor. Sverigepremiär i morgon.
Simpsons, med pappa Homer och mamma Marge, hon med det lila hårtornet på huvudet, har varit en total succé i tv länge nu, så det är väl egentligen underligt att det dröjt ända till i år innan långfilmsversionen kom.

Nu har Sverige utsett sin egen motsvarighet till Springfield. Det blev Oskarshamn, tätt följt av Bollnäs och Borlänge.
Måste komma ihåg att hålla utkik efter folk med knallgul hud och lila hår om och när jag kommer dit...

Jag tillhör inte de mest hängivna fansen, men det händer att jag blir sittande en stund när de gula har intagit tv-rutan.

Bland de riktigt trogna Simpson-vännerna cirkulerar, har jag förstått, alltid ett antal citat som är värda att aldrig falla i glömska.

Ett sådant har till och med jag.
Yttrandet fälldes när Homers förtjusning över att äta stora biffar ifrågasattes. Borde han inte bli vegetarian?

Då försvarar han sig så förträffligt, så oomkullrunkeligt, så oemotsägligt, att ingen kan undgå att smälta – och att lägga repliken på minnet.
-Om det inte är meningen att man ska äta djur, varför är de då gjorda av kött?
Smaka på den, gott folk.
Det är kanske läge för ett biobesök nästa regniga semesterdag?

Copyright Klimakteriehäxan

PS DN kan du leta dig fram till ett test: Hur mycket vet du egentligen om Simpsons?

Nu finns recensionerna också - högsta betyg i DN, och fyra prickar av fem möjliga i SvD! Svenskan gör dessutom Homer Simpson dubbelt aktuell genom sin artikel om köttätandets baksidor - läs den här!

4 kommentarer:

 1. Anonym10:47 fm

  Kul citat! Visst har han rätt?

  SvaraRadera
 2. Anonym2:04 fm

  Kul citat! Visst har han fel?
  Vi människor är också gjorda av kött, men kannibaler är inte så populära i våra samhällen!

  Ed opp denn ooum nij kann bönner!

  /Pruttten

  SvaraRadera
 3. Vi kan åtminstone enas om att det är ett kul citat... den dag Homer Simpson blir kannibal får vi väl ompröva hur kul han egentligen är...
  Till dess kan vi nöja oss med att förfasa oss över att korna går omkring och fiser så mycket att det i sig är ett miljöhot! Från avdelningen "det hade jag inte en aaaaning om"!

  SvaraRadera
 4. Anonym3:53 em

  Kan man bli förälskad i en gris kan man säkert bli kannibal, det är ju lika tokigt det. Å andra sidan kanske han vid griskärleken vill förskona grissläktet och äta opp männskjorrna iställllet! :-) Å tredje sidan är det allt ett påhitt för han e tecknad. Det är inte bara kogaserna som bidrar till miljöhotet, det är transporter och allt annat omkring produktionen också då ja typ eventuellt. Annat hot är att kreaturen mumsar på antibiotika för då blir det billigare köddauppfödning eftersom korna blir mindre sjuka. Hurvida rester av antibiotikan i våra biffar påverkar våra glada resistenta bakterier kan ju forskarna stoppa mulen i! Muuuuuuuuuuhhhhhhhhhh.

  /Pruttttttttten, dock ej så miljöfarlig som dina biffar.

  SvaraRadera