fredag, juli 13, 2007

Smittsamt

Svart humor har räddat livet på massor av människor under svåra förhållanden. Det har visat sig att man i princip kan skämta om allt – även om den amerikanske ståuppkomiker som var först med att kreera några lustigheter kring 11 september fick det lite motigt inledningsvis.
Men ingenting är heligt.
Inte heller HIV.

Det går faktiskt att ådra sig HIV-smitta utan minsta ansträngning. Det kan räcka med att gå till frissan, där man nästan alltid får HIV när det är dags att klämma in skallen i torken.
Då står HIV för Hänt I Veckan, en företeelse som förvisso många anser borde utrotas eller tas fram ett vaccin mot.

Kanske är det ändå på plats med en varning, nästa gång du – mot förmodan och mot min rekommendation – tänker köpa ett exemplar av den där tidningen och står i Pressbyråns lucka. Säg då inte:
-Har du HIV? till tjejen eller killen där inne.
Det kan missförstås.

Häromdagen dök en alldeles ny HIV-variant upp.
Efter en animerad debatt avhållen mellan två skrivbord reste sig den ene av mina kollegor tvärt upp, stängde av datorn, samlade ihop sina pinaler och sa, till hälften uppgivet, till hälften irriterat:
-Nä nu har jag fått HIV.

Vad hade han drabbats av?
Jo, han hade fått nog.
Vilket resulterade i Hemgång I Vredesmod. HIV.
Sådant kan nog också smitta.

Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Då gör jag en SIV nu... Syr I Vredesmod...

  synd att du inte fick nåt mer svar från den anonyme som tyckte att det var för få åsikter här... en engångsbesökare som bara ville uttrycka sitt missnöje?

  SvaraRadera
 2. Anonym6:24 em

  Sjukt var ordet.Men kul. Man skulle kunna säga HIV dvs humor i vrångstrupen.

  SvaraRadera
 3. I torken???

  Sån't har jag bara sett på film. Möjligen att min manmma hade nån i en skrubb i mitten på 60-talet.

  SvaraRadera
 4. Fast det var ju en idé det där.

  Undrar om man kan hitta en torkhuv i ljusblå plast nånstans? Då kunde man sätta i papiljotter och sätta sej ner en halvtimme med något trevligt att läsa i stället för att köra fönen i fyra minuter. Rena husmorssemestern!

  SvaraRadera
 5. Anonym1:51 em

  Too close for comfort för min del. HIV can naturligtvis betyda en massa grejer, som alla förkortningar kan göra. Men för mig betyder det enbart en oerhört svår hälsosituation där en del klarar sig (oftare nuförtiden med de mer avancerade mediciner som existerar på marknaden nu), men mest betyder det för mig en hel djävla drös av kompisar som dött av AIDS, vare sig de var fjollor,
  narkomaner som delat spruta eller "bara" en stackars medelålders hemmafru vars make åkt till Thailand på en vecka och glömde sätta på knullgummit.
  I finish as I started, Too Close for Comfort.
  Men å andra sidan, ingen behöver ju bry sig om min kommentar.

  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Anonym3:13 em

  Fast för att du inte ska tro att jag är 1000 %(yes, ett tusen)överkänslig, ska jag erkänna att jag små-smålog (jag skäms litet här) när de körde 11/9 bombningarna för sjuttonhundraelftetusonde gången med sången (Spicegirls gerri halliways??)
  "It´s raining men" som bakgrundsmusik i ett sarkastiskt UK TV-program när folk kastade sig ut ur tornen i hopp om en bättre framtid. (?!)
  Jag var bara så trött på all uppståndelse kring händelsen just då och tänkte att man kan - t o m kanske SKA - kunna skämta om a-l-l-t här i världen.

  Men, vad vet jag för säkert? Ska försöka gå tillbaks till ´normalt`tänkande under helgen. Det har varit litet stressigt.....

  Ska göra mig en Carbonara och spetsa med ett glas rosé-vin och hoppas att helgen blir ett trevligt alternativ till att läsa hiv hos frissan!

  RIP alla kompisar och - förallandel - okända däruppe hos sankt peter eller vem som nu har hand om den avdelningen. Kanske finns det press där med annonser: moln till salu. Vem vet?

  hiv när det refererade till skvallertidningen betydde alltid för mig/oss: Hänt i vecket.

  Tur att blogg & kommentarer är gratis - imagine om jag skulle pröjsa för all plats jag tar hos er blogg-prooffs :o)

  SvaraRadera
 7. Anonym10:56 em

  Ska va ´blogg-proffs´så klart. Flåt.

  SvaraRadera
 8. Själv har jag alltid kallat Hänt i Veckan för HiH (Hänt i Häcken) eftersom den mest (iaf när jag tidigare läste den) kretsade kring kändisars kärleksliv *S*

  SvaraRadera
 9. Anonym11:07 fm

  Till Batbut:
  Vecket eller häcken - same difference :o)

  SvaraRadera
 10. Anonym6:15 em

  Klimakhäxan, läste fek idag

  SvaraRadera
 11. Jag har full respekt för den som avskyr s k svarta skämt. Men jag har på nära håll upplevt att sådana humoryttringar faktiskt varit en hjälp till överlevnad.
  Och jag lovar, jag ska inte överösa mina bloggläsare med fler!

  SvaraRadera
 12. Jo Ingela, förresten, det var det där med torken. Min frissa trycker på mig en sån när hom gjort "grovklippningen" för att sen, när håret är nästan torrt, kolla var saxen ska sättas in i nästa varv.
  Sedan tror jag att torkar används för permanent (värmen gör att perm.vätskan "tar" fortare) och för damer som fortf får rullar i håret - de är väl inte så många längre???

  SvaraRadera
 13. Hehe, jag gillar svart humor! Jag ska inte säga att "ingenting är heligt" men svart humor underlättar i många knepiga situationer. Så fortsätt gärna posta såna här inlägg! :)

  SvaraRadera
 14. Anonym6:25 fm

  Jag gillar oxå svart humor! Vill gärna ha mer av den varan absolut.

  SvaraRadera
 15. Anonym10:53 fm

  Ack ja, det var ett liv och ett hiv.

  SvaraRadera
 16. Anonym7:49 em

  Det är nog väldigt många damer som har rullar i håret och permanentar sej.

  SvaraRadera
 17. Jo nu fattar jag, det är den där svarta grunkan med "armar" som sticker fram till höger och vänster och ovanpå...
  Den har jag sett i modern tid.
  Jag fick bara bilden av en turkos/ljusblå manick med rangligt metallstativ i mitt huvud.

  SvaraRadera
 18. Alltså bild i mitt huvud...inget metallstativ...

  SvaraRadera