onsdag, januari 02, 2008

Etnochic?

"Oroliga mönster, oväntade skärningar och ett tydligt drag av boutique i medelstor mellansvensk stad".
Se där DN-medarbetaren Barbro Hedvalls omdöme om näringsminister Maud Olofssons personliga klädstil, uppmärksammad i dagens tidning.
Elakt, visst. Roligt och träffande, ja.

Men nog kan man undra varför till exempel Eva & Claudis (svindyra) koftor ser så mycket snyggare ut på Amelia Adamo än på centerledaren? Amelia, alltid piffig, har visat de där tröjorna på en rad omslag till sin tidning.

Maud får väl trösta sig med att DN också kallar hennes stil "etnochic". Vad nu det kan betyda. Fast jag antar att det är något positivt, det brukar ju vara så med ord som börjar på "etno".

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Anonym12:57 em

  Maud är centerpartist, det är etnochic.

  SvaraRadera
 2. Anonym12:59 em

  glömde t-et

  SvaraRadera
 3. Jag blir lite förgrymmad innan jag ens har tittat på DN:s sida...
  Drag av boutique i mellansvensk stad... det är precis vad jag har så fort jag går längre bort än till jobbet. Där är det jeans och tröja och VARM sjal som gäller - för jag får bara sitta i dragiga rum vilken skola jag än kommer till.
  Jag tycker att Maudan är jättesnygg. Kanske för att flera har sagt att vi är rätt lika - bortsett från dialekten och politikintresset då...

  SvaraRadera
 4. Anonym9:09 em

  Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

  SvaraRadera
 5. Tänkte inte på det, Hannele! :-)) Och Bloggblad: ödsla inte energi på att hata en ledarartikel!
  Men mest förvånande ändå är väl det portugisiska (brasilianska?) bidraget... originellaste spam-kommentaren hittills! Men han/hon ska ju hädanefter titta in här oavbrutet, så det blir ju spännande...

  SvaraRadera
 6. Anonym10:29 em

  Maud ser ut som den Åsanissemarxist hon är så jag tycker det är orättvist att skylla på kläderna. Tror att hon ser skev ut i vilken outfit hon än skulle få för sig att prova.

  Take care.

  SvaraRadera