tisdag, januari 08, 2008

Nu är det allvar igen

Arbetsveckan är i full gång igen. Årets första.
Skoldags, slut på sovmorgnarna, julgodiset uppätet, skinkan bara en torr liten skalk längst in i kylskåpet och granbarr i vrårna, där inga tomtar längre tittar fram. De som finns kvar inom synhåll börjar se lite trötta ut och väntar på Knut.
Dessutom säger statistiken att denna vecka är inledningen på skilsmässoadvokaternas verkliga högsäsong.
Det är nu, när året är sprillans nytt, som folk gör slag i saken och startar nya liv inte bara som icke-rökare och kalorijägare, utan också i relationsbranschen.

Det är också just i dessa dagar som vi börjar se fram emot sommaren på allvar – och ivrigt bokar vår sommarsemester. Rusch även till resebyråerna, med andra ord.
Och inte nog med det: starten på ett nytt år betyder ofta att jakten på ett nytt jobb inleds, det går att bevisa med statistik, det med.
I England kan man dessutom från och med i dag fira att Ian Fleming föddes för 100 år sedan genom att klistra sprillans nya James Bond-frimärken på sin snigelpost.

I morgon onsdag är det dags för en annan stor tilldragelse: då avslöjar Världsbanken vad man anser sig veta om hur ekonomin ska utvecklas globen runt. Ska kronan stå stark och de svenska turisterna glädjas? Ska det kinesiska undret ta nya kliv framåt? Ska USA:s bolånare få gå över till tält? Ska utvecklingsländerna få råd till någon utveckling? Ytterligare två valutor har förresten just upphört att existera – nu handlar man i euro såväl på Malta som på Cypern, det kan ju vara bra att veta ifall det är just dit ni tänkte boka sommarresan.
Ringo Starr – ni minns ju honom – inviger på fredag Kulturhuvud-stadsåret, som i år högtidlighålls i Liverpool, vars namn för evigt är förknippat med The Beatles.

Veckan bjuder på ännu mer förutsägbar dramatik, för i morgon går årets Grammis-gala av stapeln. Ser till min milda förvåning att en av prisutdelarna är utrikesminister Carl Bildt, vars tidigare utflykter i musikbranschen inte direkt kritikerrosats.
Lars Winnerbäck i duett med Miss Li i ”Om du lämnade mig nu” tycker jag kan få vinna titeln Årets Låt 2007, om inte annat så med anledning av regeringspartiernas sviktande opinionssiffror eller den där skilsmässostatistiken jag refererade till här ovan…
För nu är helgpartyt över och det är allvar igen.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Och i går, just som makens och mitt nya sunda liv (utan skilsmässa!) skulle starta, kom han hem med en Alladinask som nån lämnat där sen han gått hem för semester... och den kunde vi ju inte låta stå och mögla...

  Vi börjar i morgon!

  SvaraRadera
 2. I morgon är helt enkelt resten av livets första dag!

  SvaraRadera
 3. Så är det.
  Jag blev verkligen ensamseglare i januari månad .. och fick då tillbaka mitt flicknamn, efter ett 34-årigt förhållande.

  SvaraRadera
 4. Anonym1:03 em

  "I morgon är helt enkelt resten av livets första dag!" - förlåt en yngling, men hur tänkte du där?

  SvaraRadera
 5. Anonym3:12 em

  "I morgon är helt enkelt första dagen på resten av livet" - blev det bättre?

  Häxan själv

  SvaraRadera
 6. Anonym6:08 em

  Har ingen aning om vilka som är nominerade min jag tycker "årets svenska band" är Mary onettes. Så är det.

  SvaraRadera
 7. Jahaja. Och vem f-n är Mary Onettes? Nån med snören i händer och fötter? Jag har förstås inte en susning, men kan för all del googla lite. I brist på allmänbildning. Dom är säkert bra, Risken (fast du lyssnar på mycket udda ljud, det gör du!!!)

  SvaraRadera