söndag, januari 20, 2008

Tidningspärlor

Två pärlor av helt olika sort stannar kvar i minnet efter läsningen av dagens morgontidningar. Klimakteriehäxans stadiga läsekrets vet, att jag skrivit en hel del om vad man kan hinna uppleva på en vecka i Beijing som förstagångsbesökare (klicka på etiketten "Kina" så kommer du direkt till de bloggposterna, en hel del att läsa!). Men det som SvD-medarbetaren Ola Wong rapporterar om, det var inget jag snappade upp.

Det visar sig
att det också i Kina numera är status för framgångsrika män att ha en ”andra hustru”, en ung och klädsam älskarinna att visa upp i lämpliga sammanhang. För all del ingen ny uppfinning i världshistorien, ”sugar daddies” är en välkänd internationell företeelse.

Men när den bedragna hustrun i direktsänd teve kliver fram och tar tag i saken blir det en annan historia. Maken hade nog hellre mött det klassiska kinesiska straffet ”död genom tusen snitt”, tror artikelförfattaren. Och som extra krydda visar det sig att båda parterna är kända programledare i teve i Kina… en äkta dokusåpa!
Läs hela historien här!

Och sedan är det den oförliknelige Assar, tecknad i DN av Ulf Lundkvist, som fastnar. I dagens ruta befinner vi oss i ett klassrum, med Fröken och en elev.
-För hundra år sedan fanns det både björn och varg här i socknen! säger lärarinnan.
Eleven:
-Då var väl Fröken rädd?

3 kommentarer:

 1. Anonym10:48 fm

  Assar är ju hur bra som helst! ;)

  Du har blivit utmanad hos mig!

  SvaraRadera
 2. Hoppsan, en utmaning så här på söndagsmorgonen! Hoppas det inte är nåt svårt... kollar!

  SvaraRadera
 3. Ha ha ha, helt underbara pärlor!

  SvaraRadera