fredag, juni 13, 2008

Etikett i EM-tider

Fotbollsfeber råder, det kan ingen ha missat vid det här laget, efter Zlatans praktmål mot Grekland härom dagen och svensk 2-0-seger.
Men det där glödande intresset som väldigt många har, det kan ställa till med förtret också.

DN har tagit ett kul grepp i dag: sportsektionens första sida upptas av landets främsta expert på hyfs och god ton, Magdalena Ribbing, som svarar på läsarnas frågor kring hur man kan se EM-fotboll utan att vara grovt oartig.
Först och främst handlar det förstås om mötet i morgon kväll mellan Sverige och Spanien.

Och nej, säger Magdalena strängt, man kan inte vara med som gäst när festen börjar för att sen avvika medan matchen pågår - och återvända till kalaset lagom till vickningen.
Enklast är förstås att inte vara bortbjuden alls, såvitt man inte ska se matchen tillsammans och det är själva grejen.

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Så det var därför Ribbing var med i Ring så spelar vi tidigare, Syrén hade också läst DN.

  SvaraRadera
 2. För många år sen var vi på stort släktkalas när nån stor fotbollsgrej var på gång. ALLA männen avvek till övervåningen och en teve... fast då var maten aväten redan.

  I kväll ska jag njuta mitt vin i chambre separée (kan inte stava på franska - bara skrävla lite muntligt) och titta på tysk deckare, medan familjens herrar ölar till fotboll. Aldrig i livet att jag slösar min tid på nåt så enahanda som att se folk sparka på en boll.

  SvaraRadera
 3. Anonym3:25 em

  Buddhaskelov är maken sportintresserad i all allmänhet men gillar INTE fotboll - som är den t-r-ö-k-i-g-a-s-k-e sport (?) som uppfunnits enl min uppfattning.
  Så inga problem med kanalval här.

  Och det trots att det just ikväll gäller Sverje/Spanyen....(jag följer med litetgrann men låter mej inte bli ´hypad´!)

  Mål på er, Fanatiker! Och njut av tyska deckare (och ett glas svalt Riesling kanske) för dom som väljer andra kanaler.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 4. Klart vi sett matchen tillsammans, Bosse o jag. Dukade med jordgubbar, melon, torkad skinka, blåmögelost o vitt vin. Min lille älskling Olof Mellberg skötte sig perfekt o det var bara otur att det blev 2-0 till Spanien.
  ExtraTV:n förpassad till miljöstationen; Delad glädje/ sorg är dunbbel glädje/sorg!!!!!
  Dags att se Grekland-Ryssland. Maten uppäten . Men mera vin i dunken. Heja.......ja vadå..... Har besökt både Ryssland o Grekland o trivdes nog bäst i Grekland; Heja Grekland!!!!!

  SvaraRadera
 5. Ack ja, Gagga, föga hjälpte ditt stöd, grekerna fick stryk ändå. Men Zlatan - o, ingen är väl som Zlatan... bara knät håller :-D

  SvaraRadera
 6. Vi var bortbjudja på middag och tittade inte på tv :)

  Fast annars tycker det är en härlig grej dom gjort i Göteborg, där restaurangerna gått ihop och ställt en storskärm mitt på Avenyn.

  SvaraRadera
 7. Anonym1:27 em

  F´låt Fanatiker, men mest Gagga - blev det inte 2-1 till Spanien. Visst fick väl Sverje in en boll i nätet ? I a f på min TV............

  Kulsprutan (som såg resultatet på nyheterna, inte matchen i sin helhet, alltså)

  SvaraRadera
 8. Nog märkte jag att Sverige, dvs Zlatan gjorde ett vackert mål för Sverige, men vad jag inte märkte var att jag sen råkade skriva fel här. Förlåt så mycket att det störde dig fru Kulspruta. Och nån fanatiker behöver man väl inte vara bara för att man ägnar sig åt att dela en upplevelse med den man lever tillsammans med. Tämligen naturligt o självskrivet i det här huset.

  SvaraRadera
 9. Anonym10:45 fm

  Ordet "fanatiker" var menat skämtsamt och självklart ska man dela så mycket man kan med sin partner. Här delar vi också upplevelser, må du tro!
  Och maten ni hade dukat upp lät underbart frestande :o) Hoppas det smakade!

  Kulsprutan

  SvaraRadera