lördag, juni 14, 2008

Första bloggmöbeln

Den första bloggmöbeln har sett dagens ljus, inspirerad av klotterplank och anslagstavlor - och det utbredda bloggandet.

Det är bordet ”Du och Jag”, ett sekretärliknande bord för två, avsett att stå på någon offentlig plats. Bordet är försett med en skrivbok och pennor, och i boken ska vem som helst som har lust kunna skriva något – en fundering, en hälsning, en dagboksanteckning.

Formgivaren heter Katarina Häll och ”Du och Jag” gjorde hon som examensarbete på Beckmans. Hon har haft sitt bord ute på prov på två ställen i Stockholm, på Södersjukhuset och i Kulturhuset, och det visar sig att folk verkligen skriver: om hur man just shoppat, om en jobbig relation, en dikt om kärlek, sorgsna rader om hemlängtan. Någon har svarat, kommunikationen är igång och skrivböckerna har blivit fulla.

Första möbeln inspirerad av bloggosfären? Något att tänka på när möblemanget där hemma behöver förnyas? Det går säkert att sätta en laptop på det där bordet, också. Eller två, rent av.

Copyright Klimakteriehäxan
Källa: Södermalmsnytt - och här är länken till formgivarens egen hemsida.

4 kommentarer:

 1. Anonym2:25 em

  Nja. Tror att jag bloggar som hittills, på ett hörn av köksbordet...

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Helt plötsligt fick jag en obeskrivlig lust att skaffa mig nya bloggardiner, en ny blogglampa i hallen (som jag kan ta bild på och publicera sedan)... nej, jag är ingen shopoholic och den där lampan i hallen behöver jag verkligen. Hittade också en jag jättegärna vill ha men köpte inte den omedelbums för att den var så dyr och nu har butiken semesterstängt. Kanske tur det. ;)

  P.S. Nu har jag berättat mer om chichimeca-statyn.
  Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 4. Jaha..
  Det var ju väntat oväntat på ngt sätt.
  Och lite kul. Tycker jag:)
  Och kul var det att hitta in här till dig.
  Kommer alldeles säkert igen.
  Ha en fin söndag.
  Mvh Lallis

  SvaraRadera