tisdag, juni 10, 2008

Retrosnurr

Tisdagstemat den här veckan är RETRO. Och nog är väl en vinylskiva som snurrar på en skivspelare av gammal hederlig typ retro så det räcker?! Hade det varit en vevgrammofon hade det varit ännu bättre, speciellt en dag som denna då ett strömavbrott starkt försenat åtminstone mitt deltagande i tisdagstema-kedjan...

Jag la på en äkta retro-skiva också, fast det syns ju inte. Men LP:n innehåller musiken från Kärleksföreställningen och "Sånger för kvinnor och män", riktiga höjdare från Stockholms Stadsteater på tidigt 70-tal.
Högst njutbar och ständigt aktuell musik som borde snurra många varv än!

Fler bilder på retro-temat hittar du om du klickar här.

Copyright Klimakteriehäxan

19 kommentarer:

 1. Anonym2:59 em

  Ja, tänk vad retro och nu är nästan CD-spelare retro också!

  SvaraRadera
 2. Man känner sig utan tvekan lite ålderstigen...kanske lite retro själv också:) Den skivan står i vår skivsamling hemma i Sverige, det var många år sedan den spelades...Kanske värd att lyssnas på igen i sommar.
  Bra tolkning!

  SvaraRadera
 3. Anonym3:18 em

  Vinylplattorna ett minne blott. Mina första Vinylplattor var en med Tommy Nilsson ( mabye where about to falling in love ) och Tiffany.

  /Anna

  SvaraRadera
 4. Anonym3:31 em

  Jag har faktiskt aldrig lyssnat på en vinylplatta. Skäms ;)
  Kram, kram!

  SvaraRadera
 5. har sparat mina allra käraste vinyler och t.o.m. ramat in mina gamla barnskivor till mina egna ungar:)
  Det här var retro på hög nivå!

  SvaraRadera
 6. Hoppsan, aldrig lyssnat på en vinyl... nu kände jag mig riktigt ålderstigen, rent av antik!!!! Men jag är ändå glad att vi skaffade en skivspelare till alla de gamla LP:arna. Skulle man köpa in dem på CD skulle det kosta skjortan, och som sagt: cd-spelaren är också snart historia och museiföremål. Att rama in skivfodral är faktiskt ingen dum idé, ibland är (var) de ju hur snygga som helst!

  SvaraRadera
 7. Ja ibland saknar jag att sitta och lyssna på vinylskivor gärna lite raspiga när solen går ner :) Riktigt retro, bra tolkning.

  SvaraRadera
 8. Anonym4:48 em

  Visst ja, att jag inte tänkte på det? Jag har ju också en laddning gamla skivor. Bra påhittat!

  SvaraRadera
 9. Min make, som i övrigt sparar på allt gammalt skräp, har slängt iväg både min stora fina Facit-kontorsskrivmaskin och den gamla skivspelaren... utan att fråga. Påstod bara att jag alltid säger att han slänger för lite. Ack, vad jag saknar mina apparater... (Men hans gamla datorer fyller minsann alla tänkbara utrymmen...)

  SvaraRadera
 10. Anonym6:02 em

  Åååå vinylskivor med sitt lite lätta rasp...vilka tider.

  Jag fylldes av vemod när vi flyttade senast för då gjorde jag mig av med alla mina vinyler. Den gamla grammofonen hade gett upp och jag var inte sugen på att söka efter någon annan. Många låtar har jag laddat hem (aja baja) men vissa får jag inte tag på ... och det är synd

  SvaraRadera
 11. Vinylskivorna står i en gammal gul drickaback på vinden. Jag tänkte att jag skulle ta och digitalisera de käraste, med rasp och allt, men det blir nog aldrig av. Dessutom är man ju i den åldern att nästan allt man gillar finns på samlings-CD.

  SvaraRadera
 12. Anonym7:11 em

  Japp där kom de.. väntat på ett bloggblad med just venyl och spelare till den.. jag valde och valde.. hade inte mycket tid, så det blev något annat som oxså det är retro och nostalgiskt. jag har oxså en gammal, hederlig skivspelare kvar och en farlig massa LP och EP skivor väl bevarat på vinden..
  Ha de ott med den musiken.. gillar

  SvaraRadera
 13. Min första tanke kring detta tema var att plåta mina vinyl-plattor och skivspelare, men jag kom på att de finns i min lägenhet och jag befinner mig ju i huset över sommaren. Det fick bli den fina originaltapeten. Vilken tur att du kommit på detta först, så det kom med iaf. Snygg bild! KRAMEN!

  SvaraRadera
 14. Det är skönt att lägga på en vinylplatta ibland. Vissa skivor SKA vara vinyl!! Undra om jag själv räknas till retro...?

  SvaraRadera
 15. Vinylskivorna är ju väldigt eftertraktade fortfarande

  SvaraRadera
 16. Anonym2:47 em

  Snyggt! Nu blev jag sugen på att bläddra bland mina gamla skivor!

  SvaraRadera
 17. Anonym6:35 em

  Åh, så vackert foto, med pickupen på väg ut i slutspåret...
  Härlig retrobild :-)
  Gamla vinylskivor har jag en hel del... men spelar dem sällan (trist, kanske dags att försöka få snurr på skivspelaren igen). En del skivor har hack, knaster, det blir en del av lyssnarupplevelsen.
  Att höra samma låt på cd utan dessa "biljud" blir en småkonstig upplevelse.

  SvaraRadera
 18. Tack för er uppskattning - jag hade faktiskt tänkt kombinera med min gamla skrivmaskin, men kunde inte minnas i vilket skrymsle jag stuvat undan den ...

  SvaraRadera
 19. Anonym8:15 em

  jag får nog plocka fram min gamla skrimaskin

  SvaraRadera