torsdag, augusti 28, 2008

Behöver du en ny säng?

Ni vet hur det är: man rensar ut sådant som gjort sitt, saker man inte behöver, prylar som känns onödiga, omoderna eller bara trista.
Det brukar bli loppmarknad eller auktion, Stadsmissionen eller Myrorna – eller grovsoprummet.

I just det stadiet befinner man sig för närvarande i Beijing. För även om Paralympics inte ens hunnit börja så är ändå ”riktiga” OS över, och någon ska ta hand om resterna. Det handlar om mer än tjugo miljoner föremål, skriver tidningen Beijng Times, och det verkar inte som om man tror att något ska gå raka vägen till tippen utan i stället kunna säljas till hugade spekulanter på souvenirjakt.

Bland sakerna som väntas bli hetast på marknaden finns sängen som den kinesiske basketjätten Yao Ming, 229 centimeter lång, sov i under sin tid i OS-byn. Han är förstås längre än de flesta av sina landsmän, men en ståtlig säng måste det ju vara, så har man bara plats så …

Olika föremål som häckstjärnan Liu Xiang har använt tror man också ska bli populära, även om idolen själv var skadad och inte fick någon medalj utan i stället linkade ut från Fågelboet.
Enligt tidningen beräknas det ta uppemot två år att auktionera ut alla föremål. Alltså finns kanske chansen att rentav lägga ett bud från andra sidan jordklotet. Är du på jakt efter en rejäl säng? Slå till och känn dig som en äkta atlet, somna med idrottshistoriens vingslag susande runt öronen!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Anonym12:59 em

  Hur får man hem den? Är det fri transport eller måste man hämta själv?

  SvaraRadera
 2. Det stod inget om transporten ... har dom platta möbelpaket i Kina månntro?

  SvaraRadera
 3. Anonym10:27 em

  Min långe make kanske... fast han är ganska nöjd ändå :)

  SvaraRadera
 4. Folk flyttar tydligen, mellan olika länder köper möbler utomlands, fraktas per båt, speciella flyttfirmor, det funkar säkert..

  SvaraRadera