torsdag, augusti 28, 2008

Plåster mot cancer?

Det kom med posten i går. Ett litet paket med mitt namn på. Vi lär vara 60 000 svenskar som fått samma försändelse.

"Plåster mot cancer" står det på förpackningen, som tycks innehålla trettio små tillklippta förband.
När jag fylld av onda aningar öppnar kartongen innehåller den inte ett enda litet plåster som skulle kunna vara bra att ha ens vid skoskav.
Den innehåller ett tiggarbrev.

Det är från Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning, SSMF. En docent och en professor har skrivit under brevet. Här finns också ett litet PS: "Vi har skickat detta paket till 60 000 personer, varav någon kanske fått ett cancerbesked. Vi vill understryka att detta skickats i ett gott syfte för att färre ska drabbas i framtiden."

Visst. Men en organisation som lägger ut en massa i godhet skänkta pengar på en reklamkampanj skapad av en annonsbyrå med uppenbara intellektuella och empatiska brister, den får inte en krona från mig i alla fall.

Copyright Klimakteriehäxan

13 kommentarer:

 1. Nej dit hade jag inte skänkt. Däremot startar jag en insamling varje år till bröstcancer fonden. Då jag själv har varit drabbad. Tyvärr tror jag även att man måste bli "sjuk" själv eller någon i ens närhet innan man skänker pengar. Så var det i mitt fall. Iår hoppas jag på att slå mitt insamlings mål. Kanske med hjälp av "blogvänner". Ha en bra dag

  SvaraRadera
 2. Anonym10:08 fm

  Vilka kostnader det blir bara av försändelsen till alla 60 000 pers, bättre att lägga slantarna på forskningen i stället.
  Önskar Dig en bra dag

  SvaraRadera
 3. Det var en cynisk reklam. Tänk hur det kan riva upp för den som kanske just fått beskedet. Säger som du och de andra som kommenterat. Det hade varit bättre att lägga reklampengarna på forskningen istället.

  SvaraRadera
 4. Isch helt enkelt!

  SvaraRadera
 5. Anonym1:31 em

  avsändaren verkar seriös kolla www.ssmf.se de har 90-konto och står under SFI´s kontroll dvs, bara en viss andel av insamlade medel får användas till administration. Tyvärr får man sällan något gratis inte ens samhällsnyttig forskning, så då måste man marknadsföra sig för att få resurser. Kanske lite miss i fingertoppskänsla, men kampanjen berör ju i alla fall...MrJones

  SvaraRadera
 6. Anonym1:51 em

  Tja, det där var inte lika rolig, som potens-te, som en bilfirma för STORA bilar skickade till maken; Det skulle inte göra nåt, om vi fick ett 5:e barn... alal fick plats (med ett litet P.S. att påsen innehöll vanligt te :)

  Unga killar för göra massa dåligt reklam, dom vill inte anställa gamla tanter..

  SvaraRadera
 7. 90-konto och SFI - och drottningen på nån kant - visst, men jag tycker ändå att detta är ett flagrant missgrepp som fyller mig med usch-känslor.

  SvaraRadera
 8. Anonym4:15 em

  Usch, kanske, men det är så mycket hyschande i Sverige. Man får absolut inte skoja och prata om allvarliga ting. Hysch, om det finns nån sjuk i närheten, hysch, om någon dött, hysch, om någon tänker annorlunda...

  SvaraRadera
 9. Anonym7:16 em

  Hade jag fått en sån försändelse när ajg just fått mitt cancerbesked hade jag tagit det som ett stort hån...Nu tycker jag mest de är löjligt. Jag skänker gärna pengar till både bröstcancerfonden och andra forskningsändamål, men jag vill själv välja hur.

  SvaraRadera
 10. Anonym9:20 em

  Bland det dummaste jag hört på ett bra tag. Det som gör det hela sanslöst dumt är att de insett att de kan såra. "vi vill understryka att detta skickas..." Så dumt och okänsligt.

  SvaraRadera
 11. Och när jag kollar deras hemsida visar det sig att de har tänkt på plåster mot annat också, som Alzheimers och diabetes. Suck.

  SvaraRadera
 12. Anonym10:40 em

  egentligen lite roligt, att våga skaratta och skämta, men man kanske blir sån, om man jobbat med... sjuka.

  Jesper har CP och sitter i rullstoll, finns ingen roligare än han och han vågar skämta..

  Det där hänsynnet: Tänk om någon i klassen inte har mamma, då ska hela klassen sluta rita morsdagskort..

  SvaraRadera
 13. Ett av Jespers Odelbergs bästa gags är när han säger att han kan bli allt han vill, utom hjärnkirurg. Och så frågar han publiken om de vet varför. Alla tänker på hans spastisitet, men ingen vågar säga något. Då svarar Jesper att kan inte bli kirurg för han tål inte se blod. Den är bara så bra så man kan dö av skratt. Man kanske måste vara lite knäpp och leva i handikappvärlden för att förstå det roliga i det hela.....:-)

  SvaraRadera