lördag, november 05, 2011

Därför är högklackat sexigt

Påstår du att du känner dig sexigare i högklackat?
Hör du folk i din omgivning som säger att klackar ger snyggare ben och bättre hållning än aldrig så bekväma och fotriktiga skor?
Tror du (också) att män tänder på dig åtminstone delvis tack vare den där stiletten du har under hälen?

Vi kan konstatera det med en gång: du är i synnerligen gott sällskap. Höga klackar hör till om en kvinna ska klä upp sig. Höga klackar syns på vilken porrstjärna som helst, även om hon är fullständigt naken för övrigt. Höga klackar har fått inte bara män på fall – otaliga är också de tjejer som fått problem med balansen. Klassiska youtube-scener har låtit tittarna gotta sig i dramatiskt vacklande mannekänger på catwalken.

Det är naturligtvis inte kul för den som gärna vill, men inte kan, gå i de där svindlande vackra sakerna. Visst är det också ett nöje att bara titta på fantasifulla kreationer från ”de stora namnen”, men det är förstås ännu roligare att gå i dem. Under förutsättning att man har råd, naturligtvis. Fast det finns förvisso gott om budgetvarianter där klackhöjden men inte prissumman är lika svindlande som i superdesignerns kollektion.

Vad är det då som gör högklackat sexigt?
Ja, enigheten om att man får bättre hållning är stor. Men det gäller att bärerskan tränat en del. Man har ju sett en och annan som med böjda knän tar sig fram med starkt bakåtlutande överkropp.
Längre blir ju såväl benen som hela tjejen alldeles självklart, vilket många gillar.
Nu har i alla fall en annan teori lanserats, en som möjligen kan få ett eller annat ögonbryn att höjas.

Förklaringen till den högklackade skons attraktionsförmåga ligger inte i klacken, utan i sulan. Dess böjning (och därmed fotens) påminner nämligen om fotens när en kvinna får orgasm.
Alltså är detta vad mansögat ser: tecknet på den ultimata sexuella njutningen. Och kvinnan som sätter ner sin fot i den högklackade skapelsen ”sätter sig själv i position för att uppnå fullbordat sex”.

Vem är det nu som påstår detta? Jo, ingen mindre än den franske skoskaparen Christian Loubotin själv. Han borde veta, har gjort skor i 20 år, sålt runt 600 000 par, till priser som matchar klackarna: skyhöga. Hans egen butikskedja finns i 16 länder. Och bland alla superkändisar som knallar runt i hans skapelser, alltid med klarröd undersida som kännemärke, finns Oprah Winfrey, Lady Gaga, Victoria Beckham – och så damerna i ”Sex and the City”, förstås.

Loubotin säger dessutom, att tack vare att skorna är så sexiga står kvinnor ut med att bära dem, trots att det gör ont. Han slår fast att det är en enorm skillnad mellan män och kvinnor: förföriska herrskor finns inte – och det säger han trots att han nyligen börjat göra sådana också …

Då återstår frågan: blev du nu ännu mer förtjust i högklackat? Eller ännu mer övertygad i ditt avståndstagande?
Trots allt är det en smaksak. Och vi som gillar skor rent generellt, långt innan vi kände till Louboutins sexteori, vi vet ju bestämt att vackra skor kan göra en glad långt in i själen. Sådant kan också ha en viss sex appeal.

Blir det sedan alltför hopplöst att knalla runt på de där stiletterna finns det alternativ: man bestämmer sig för att det är sittskor och försöker inte ens gå nånstans.
Alternativ två är att hoppa ur skorna.
Jag vet bestämt att det finns män som tycker att bara fötter är sexigt. Också.

Copyright Klimakteriehäxan

Källa: Daily Mail

OCH NÄR VI ÄNDÅ ÄGNAR OSS ÅT SKOR ...
... de här utomordentligt fantasifulla modellerna har nog inte Christian Loubotin ett dugg med att göra ... fast jag vet inte vem som har det. Till mig kom bilderna i ett mail utan källanvisning. Visst är de roliga?!

14 kommentarer:

 1. Vilka kul skor. Tillhör de som bara älskar stilettklackar. Mina första köpte jag i mitten på 50-talet !!!, la undan dem i en affär och betalade en viss summa var månad. Svindyra skor, liten lön. Har faktiskt kvar dem ännu. Trots min ålder använder och köper jag gärna såna skor.
  Ha det så gott

  SvaraRadera
 2. Jag kan absolut inte gå i högklackat, min fru gillar det inte, men jag uppskattar det.
  När jag läser din text så funderar jag på varför.
  En tjej/dam som verkligen kan gå i sådana skor får en hållning som jag uppskattar, mycket rak rygg och framskjuten byst. Om hon dessutom klarar av att göra promenaden i en snäv kjol, så är mina våta drömmar uppfyllda; en sådan dam visar stil och självförtroende samt en vilja att vara dam, något som alltid är sexigt.

  SvaraRadera
 3. Hej Mammi! Inte har väl åldern nåt med skointresset att göra?! Det är och kommer alltid att vara kul med vackra skor - eller roliga, som de där på bilderna. Hundskorna tycker jag är helt fantastiska, såna vill jag ha!
  Lasse - lika bra att inte du kör högklackat, tycker jag :-D du får nöja dig med att titta, och veta att den kvinna du tycker blir snyggare i de där skorna med all säkerhet uppskattar din beundrande blick - din hustru har säkert en himla massa andra fördelar!

  SvaraRadera
 4. Om kvinnligheten sitter i ett par stilettklackar är det nog illa:).
  Och, pröva gå i sådana skor på Söderns kullerstenar några timmar flera gånger per vecka.Jag lovar att allt vad sexighet försvinner rätt snart och åderbråcken börjar skymta.:D

  För övrigt så skulle jag väldigt gärna ha skorna med stege som klackar. Jättehärliga...

  SvaraRadera
 5. Jag läste någonstans att högklackade skor uppfanns av en kvinna som blev kysst på pannan.

  SvaraRadera
 6. hahha, hade jag bara varit yngre :)

  SvaraRadera
 7. P.S.
  insett att jag ska hålla min sexighet inom hemmets fyra väggar

  SvaraRadera
 8. Nyss hemkommen från Paris känner jag mig både avundsjuk och rätt osexig. :/ Pariserskorna (!) imponerar i sina höga klackar!

  SvaraRadera
 9. Gillar skorna på bilderna längst ned :0)

  Jag tror faktiskt inte att jag äger ett par högklackade skor. Jag vet dock att jag känner mig stiligare i en sko med klack än med en utan. Sexig är jag oavsett ;0P

  SvaraRadera
 10. bosse3110:09 fm

  Verkligt skojig upplysning om en väsentlig del i den kvinnliga klädedräkten. Som man, om än rätt gammal, tycker jag givetvis det är läckert när en kvinna svävar fram med den tjusiga hållning som häxan påpekar.

  Men ännu oftare ser jag unga små damer som tränat för dåligt, och använder dojorna för förflyttning på olämpligt underlag. Hur kommer fossingar och ben att klara sig längre fram i livet?

  Ditt lilla galleri med högklackat är verkligen ett skojigt urval.

  SvaraRadera
 11. Jag älskar högklackade skor och har en klädkammare full av dem. Men i ärlighetens namn var det mest förr som jag gick i dem. Numera känns det som livet behöver fotriktiga, sköna skor att gå långpromenader med hunden i och att jobba med sexåringar och knalla runt i skogen med dem kräver allt annat än höga nivåer på skorna.

  Kanske är det nog därför som jag känner mig så "extrafin" när jag nån gång numera till exempel sveper in på en teater från en taxi och har högklackat på fötterna.
  De blir det ju som du skriver mer "sittskor" och att lyckas stå och gå det lilla som behövs i pausen på föreställningen det klarar man ju. ;-)

  SvaraRadera
 12. För 20 kg sen använde jag gärna högklackat och kunde också dansa i såna - dock inte gå särskilt långt.

  Numera bryr jag mig föga om huruvida jag är sexig eller ej, bryr mig bara om vad som är bekvämt. Trist, va? Men jag läste på en skylt hos nån att det är en tants privilegium att göra vad fan hon vill...

  Fast visst tycker jag fortfarande att det är snyggt med snygga skor... fast inte på mina Mimmi Pigg-fötter.

  SvaraRadera
 13. Helt klart är vi många som gillar skor. Den här Louboitinska teorin om fotens vinkel lämnar mig dock inte i fred: hur vanligt är det att folk (män mest) faktiskt kollar vilken vinkel kvinnans fotsula intar under själva kopuleringen???? har dom inte annat att fokusera på?

  SvaraRadera
 14. Diggar fantasin i de sista tre paren!

  Är själv urusel på att ha klackar, jag har längden inbyggd så att säga.
  Men jag hade ett par knäppkängor som hade en liten klack som jag älskade. Men sist jag var hos skomakaren för att hämta ut dem med nya sulor sa han att man inte kunde reparera dem fler gånger så då blev jag så in i baljan snål med att använda dem.

  (Riktiga knäppkängor. Inga såna med fuskblixtlås.)

  SvaraRadera