tisdag, november 22, 2011

Tisdagstema SKARV


Saker och ting måste ofta sammanfogas, inpassas, skarvas. Resultatet kan bli en figur som ibland är geometrisk, ibland är mer fri i formerna.

När jag står inför en formation som de två mina bilder visar sätts min fantasi ofelbart i rörelse. Är det inte ett djur som är avbildat i den spanska stenmuren? Ett djur med stora öron, nosen klart identifierbar? Och bredvid, är det inte en annan varelse som slagit sig ner där och visar profilen? Ser du också en liten gubbe längst till höger?

Den andra bilden kommer från en vägg på någon av byggnaderna på världsnaturarvet Skogskyrkogården. Sitter någon där och kikar ut genom de två hålen? Är det en byggnadsarbetares föflutna som Lego-konstruktör som inspirerat pelaren av stenar? Eller är det Picasso, från den kubistiska perioden?

Så där kan man grunna när man tittar närmare på något som vid första ögonkastet är en vägg, varken mer eller mindre. Fast det egentligen handlar om konst.
Lägg till detta att för den som arbetar med någon form av dramaturgi är en stenmur med olika stora beståndsdelar en idealisk förebild. Jämför bara med en tegelmur där varje sten är så gott som identisk och du förstår omedelbart vad jag menar - för vilken är mest spännande att titta på? Den med konstraster i form, färg och storlek, alldeles självklart!

Andra bloggare kanske skarvar på helt andra sätt och med helt andra tankar när tisdagstemat är SKARV. Du kan ta reda på hur det förhåller sig med den saken genom att klicka här!

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Det inmurade djuret ser jag nog men ingen liten gubbe... får väl stirra en stund till så kanske han dyker upp ;-) spännande...

  SvaraRadera
 2. Hoppsan, min bild är en kopia på din första bild. Gillar din andra bild. Annorlunda tänk med olika former på stenarna, men definitivt mer spännande.

  SvaraRadera
 3. Många skarvar i din övre mur.
  Rakare skarvar på andra fotot. :-)
  Gillar den spanska muren mer om jag måste välja. ;-)
  Tack för din kommentar, kul att du gillade min skorsten.

  SvaraRadera
 4. Supertolkning i min "bildvärld"...jag tittar sådär på saker...vad kan jag se för figurer - jättespännande!

  Stenmuren:
  Den med stora öron är en kanin (ja eller hare) och den tittar med stora ögon på figuren framför den (till höger)...som i mina ögon är en dam klädd i kjol, blus och har nog träskor på fötterna - hon går nerför en trappa.
  Jag tror damen har hatt eller möjlighet en uppsatt hår.

  Den andre bilden är en mask som kramar om sig själv...därav är ögonen på mitten!

  ;-))

  SvaraRadera
 5. Det är lite som att ligga på rygg i gräset och kolla in sommarmolnen som drar fram - inte sant?

  SvaraRadera