torsdag, juni 14, 2012

Åtminstone inte Pingu ...

Jag gillar pingviner. När de försvann från Skansen saknade jag dem. Den tecknade Pingu tillhör sedan länge mina favoriter. Och mitt hjärta rörs ända ner i rötterna när jag ser kejsarpingvinerna ta hand om ägg och ungar i en skyddande fjädersky mellan fötterna, perfekt värmekälla i den arktiska kylan.

Men aldrig får man vara riktigt glad. Nu visar det sig att även pingviner är ena knepiga typer. I deras samhällen på Antarktis förekommer både våldtäkter, misshandel och nekrofili. Dessa sorgliga beteenden observerades redan 1910 av George Levick, en forskare som följde med Robert Scott till Sydpolen. Han kände dock på sig att hans iakttagelser inte skulle uppskattas i hans hemland England, så han avslöjade inte de stora fåglarnas hemligheter.

Först nu har hans anteckningar publicerats, i en tidskrift som heter Polar Record.
Det hjälper föga att man i artikeln påpekar att liknande beteenden finns hos så gott som samtliga djurarten, människan inte minst.
Jag hade velat ha kvar min problemfria relation till världens alla pingviner. Nu kanske jag får hålla mig till Pingu – för i animerad form lär väl han förbli snäll och okriminell ...

Copyright Klimakteriehäxan
Källa TT

7 kommentarer:

 1. Anonym11:06 fm

  Nekrofili är väl i o f s inte så farligt. Då stör man ju ingen levande. Förutsatt att liket redan befann sej i likform då........hm.
  Våldtäkt och misshandel är förstås oacceptabelt.
  Håll dej till Pingu du. För säkerhets skull.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 2. Yes. Pingu är och förblir min vän!

  SvaraRadera
 3. Pingu verkar snäll,det är väl tur det!

  SvaraRadera
 4. Linux-sonen har en del pingviner...

  SvaraRadera
 5. Anonym1:33 em

  Det är klart han har, Hannele.

  SvaraRadera
 6. Anonym - jag fattar inte, vet förstås i princip inget om Linux ...

  SvaraRadera
 7. En av mina skrivande vänner har ett gäng pingviner på framsidan av sin kommande bok. De ska illustrera en klass med skolbarn. Klockren liknelse och passar till titeln: Ordning i klassen...

  SvaraRadera