tisdag, juni 05, 2012

Tisdagstema SAKNAD

Man ska inte sakna tider som flytt. Det lönar sig inte. Men när man drar sig till minnes vissa saker, hur det kändes, hur det var  då kan den ändå infinna sig, saknaden.

Som när vi semestrade på Kreta, som Dottern envisades med att omväxlande kalla "Kvetra" och "vårat land". Vi hade ju inget eget sommarställe ...
Jag tror att solen sken hela tiden, att havet var varmt, jag minns att vi hade härliga dagar med roliga böcker, spännande utflykter, evighetslånga bad, god mat och gott humör. Myggbetten och de små blessyrerna (ja ni ser väl plåstret?) var ingenting att bråka om. Det gick att trösta sig med att plocka några färska aprikoser från trädet vid dörren.

Sedan kan jag självklart sakna de runda barnaarmarna runt min hals, klappar med glassbemängda fingrar, blöta pussar som smakade tsatsiki blandat med köttfärssås och kärlek.
Men åren går och läget är ett annat. Inte nödvändigtvis sämre, fast annorlunda.
Och det kan ju inte vara fel att sakna den där tiden ibland. Faktum är att jag kan sakna Kreta också, har inte varit där på evigheter.

Det är det påbjudna nyckelordet för veckans tisdagstema, SAKNAD, som utlöste denna lilla nostalgiska utvikning. Fler bloggare som saknar saker har du vägen till här.

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Så fint skrivet! Nej, det kanske inte lönar sig men det är roligt att minnas.

  SvaraRadera
 2. Visst är det saknad i tider som flytt, men härliga minnen också!

  Tack för tipset om glasögonen! Har varit inne på samma tanke, men då tappar jag läsförmågan. Kanske glasmästare som skär av en bit? Nej, tålamod, får bli lösningen!

  SvaraRadera
 3. Låter som fina minnen att vårda :)

  SvaraRadera
 4. Jomenvisst saknar jag på något sätt tiden då barnen var små...det är helt klart minnen att hålla fast vid!
  Kramen.

  SvaraRadera
 5. Klart man kan savne, ofte er det så mye vakkert som ligger i erindringen at man sender et lite: Oj, der skulle jeg... eller det skulle jeg ... igjen. i tankene.
  Nydelig tekst og bilde.
  God kveld.
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2012/06/05/tisdagstema-6/

  SvaraRadera
 6. Vacker bild och vacker text!

  SvaraRadera
 7. Absolut är det så - ibland far det som en "ilning" genom kropp och hjärta efter saknaden av "barnen som små" - märklig känsla. Jag menar vi har bra kontakt, jag träffar dem och deras familjer ofta, men ändå - tiden då skulle komma tillbaka ett ögonblick. Har undrat varför denna känsla kan dyka upp några minuter och sedan försvinna.....

  Du sätter text och bild rätt!
  :-)

  SvaraRadera
 8. Sakna något lite nostalgiskt är nog inte någon fara. Bara man inte börjar ångra vad man gjort och inte gjort, för det lönar sig inte utan skapar bara bitterhet.

  SvaraRadera
 9. gulligt, och tiden går vidare, ett varv till

  SvaraRadera