måndag, juni 04, 2012

Succé eller UFO, det är frågan

Jag ser den i en heminredningsaffär i nya lyxgallerien Mood mitt i Stockholm. Kunderna verkar inte ha hittat hit, man kan ströva utan att trängas, titta runt, konstatera att prisnivån är rätt hög. Vilket gör mindre, eftersom behovet av nyanskaffningar är ytterst begränsat, både vad beträffar hemmet och garderoben.

Men fåtöljen gör mig glad, får mig nästan att börja treva efter någon av alla dessa virknålar jag har, i olika grovlekar, färger och material. Att virka är kul och dessutom en praktiskt handarbete, eftersom det oftast inte tar särskilt mycket plats. Går lätt att ha i handväskan eller kanske rent av i fickan. Detta alltså så länge man satsar på lapptäckestanken, precis som den gjorde som gav den här möbeln dess finish.

Provsittning bad man i butiken de presumtiva kunderna låta bli, och någon prislapp såg jag inte heller. Det gjorde inget, för det var själva idén jag gillade.
Sprang jag då hem, rafsade fram restgarnerna och la upp några luftmaskor till första blomman, eller lappen, eller rutan?

Å nej. Något har jag väl lärt mig med åren. Som att det går åt oändligt många timmar för att åstadkomma något liknande. Och även om jag tror att slutfört verk skulle bli en total succé är sannolikheten långt större för att vi skulle skåda ännu ett av mina UFO-projekt. UFO som i "Unfinished Objects". Det är så mina handarbeten brukar sluta numera.
Fast kanske någon annan plockar upp tanken? Det är den värd!

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Vår gemensamma bloggvän Gagga stickade väl en hel soffa, har jag för mig?

  Risken med virkade och stickade möbler är väl att det blir som med stickade/virkade plagg: uttänjt med tiden...

  Apropå att springa hem och ta efter idéer, så fanns det en tid i mitt liv när jag och kompisen testade allt möjligt i den vägen, som vi hade sett på hantverksutställningar. Vi tillverkade eget papper med blomfnas i (blev jättefint) och vi klädde skokartonger med tyg och pyntade... m.m. Men den pysslande sidan övergav jag när datorn kom in i mitt liv.

  SvaraRadera
 2. Ja datorn för sannerligen inte bara med sig fördelar ... för nog skulle man kunna använda mycket av tiden vid tangentbordet till bättre saker!

  SvaraRadera
 3. Anonym2:20 em

  Väldigt vacker fåtölj. Berömvärt arbete som är nerlagt, men HUR rengör man om det behövs? Och så är det där med hundar och katter i huset som gärna använder och krafsar på möbler.
  Men man kanske kunde trycka ett tyg som såg ut som det på fotot men var mindre ömtåligt. För fint är det!

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 4. Säkert inte världens mest praktiska möbelklädsel, därom kan vi vara helt överens! Men då får man väl knyta lite tyllrosetter till lampskärmarna då, kanske? :-D

  SvaraRadera
 5. Anonym3:29 em

  ? - förstår inte din kommentar. Men den kanske inte var riktad mot mej.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 6. Kolla skärmen på golvlampan bredvid fåtöljen så är du med!

  SvaraRadera
 7. Mycket fin men rätt opraktisk som sagt - särskilt om man har katt... Tur att jag inte kan virka för då hade det kanske blivit ett UFO även här. ;)

  SvaraRadera