måndag, november 11, 2013

Efter Fars dag

Fars dag är över. Nu får papporna vänta på slips och tårta ett år till, såvitt inte tomten har med sig något likartat, förstås. Men helt klart är att pappor är viktiga personer, om nu någon händelsevis skulle ha fått för sig något annat. Och kanske är det något alldeles speciellt med små flickors relation till sina fäder.

”Se mej pappa!” kan formuleras på många olika vis. Liksom att dottern kan betrakta sin far på väldigt många vitt skilda sätt. Vi är några kollegor som byter pappaminnen en lugn stund på jobbet. Som detta:
-Han kom ut, naken, från badrummet, och hör sin lilla flickas glatt överraskade utrop: ”Men pappa har du snippa med skaft!?!?”

Och så har vi flickan som tycker att pappa står alldeles för länge vid tomtgränsen och pratar med grannen. Ingen ser henne. Tills hon tar ett resolut grepp i blixtlåset i faderns gylf och med hög röst undrar:
-Gunilla, vill du se min pappas snopp?

Min mamma brukade ganska förtjust, men också lite generat, återge ögonblicket när jag ställde en tämligen oväntad fråga:
-Har du tänkt på mamma, att pappa är väldigt lik en ko?
Neeej, hon drog lite på svaret, neeej det hade hon nog inte?
-Men! Har du inte sett att han har spenar i stjärten?!?

Ett år till Fars dag. Men samtidigt kan ju alla årets dagar vara pappas. Om man vill.

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. jo, vi har sagt ett och annat för att roa och genera våra mammor...

  SvaraRadera
 2. Tack för tre goda skratt!

  Jag har inga såna minnen själv, allt som rörde den delen av kroppen var tabu när jag var barn. Men när jag var nybliven mamma och en dammsugarförsäljaren gick runt bland husen, en ganska kaxig kille som inte gärna gav sig, berättade en mamma i sandlådegänget, att hennes barn hade gått rakt fram till honom och dragit ner hans gylf. Han försvann illa kvickt.

  SvaraRadera
 3. Hahahaa :-) Spenar i stjärten! Det var allt det skojigaste jag läst på länge!

  SvaraRadera