tisdag, november 19, 2013

Tisdagstema ELEKTRONIK

Våra hem är alldeles fullsmackade med elektronik nu för tiden. Under huven på bilen dräller det av elektroniska fiffigheter. För att inte tala om våra telefoner, som bara blir smartare och smartare. Och mindre och mindre blir de, prylarna, samtidigt som de presterar mer och snabbare. Visst måste man förundras och imponeras av en sådan utveckling!

Men inte bara hemma är det elektroniken som styr. På jobbet utförs allt fler moment med elektronisk hjälp, nästan oavsett arbetsuppgifter (lokalvård möjligen undantagen, fast det finns ju fantastiska dammsugare också, sådana som går runt själva i lägenheten till exempel ...).

Om man arbetar med tv är den där utvecklingen påtaglig. Så nu passade jag på att plåta en museal tv-kamera, en sådan som användes i stora direktsändningar förr i världen, när programledare hade definitiv stjärnstatus och "känd från tv" räckte som inträdesbiljett till en massa mer eller mindre tveksamma jippon.
Det som finns där under skalet har undan för undan förfinats i det oändliga, i takt med elektronikens landvinningar. Fast den röda lampan som visar att just den här kamerans bild ligger ut i sändning, den har överlevt!

Tisdagstemat denna gång är alltså ELEKTRONISKT, om ni nu råkade tro något annat ...

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Vilken härlig bild !! Tänk vilken skillnad mot idag och utvecklingen den bara rullar på så det är svårt att hänga med. Kul att få se en så gammal tv-kamera.

  SvaraRadera
 2. Härligt med saker från svunnen tid, stor nostalgifaktor.
  Ha en skön kväll

  SvaraRadera
 3. En riktigt cool nostalgibild! Elektronik finns överallt, det är bara att gilla läget för det finns ingen återvändo!

  SvaraRadera
 4. Många elektroniska prylar blir verkligen gamla på kort tid.
  Utvecklingen går allt snabbare framåt på gott och ont.

  Sen det där "känd från TV" undrar jag om det inte fortfarande är gångbart på vissa ställen! Ibland räcker det med så lite!

  SvaraRadera
 5. Anonym1:31 em

  Det går för fort, jag hinner inte med i utvecklingen. Måtte alternativ finnas för oss som inte är elektroniskt lagda. Ett upplysande telefonsamtal med någon som har tålamod till exempel.

  Härligt foto från tiden då det begav sig och man bara behövde veta var on/off-knappen befann sig.

  Lenas syster

  SvaraRadera
 6. Det har hänt en hel del nu mot förr. Förr var man inte lika styrd av den som man är nu..

  Trevlig kväll

  SvaraRadera
 7. Man kan göra en kamera typ av ett mjölkpaket... Centraldammsugare har vi haft ett par decennier nu. Och betydligt fler sladdar än vi kunde ana, men uttagen räcker skapligt.

  SvaraRadera
 8. Jag tänker faktiskt på dig varje gång de säger: när kameran släckts...

  SvaraRadera
 9. Bloggblad - det här är ännu en av alla de tv-kameror som aldrig brunnit ... :-D

  SvaraRadera