torsdag, juli 17, 2014

Brasse-bonus

Nu har det varit ledigt från fotbolls-VM i snart en vecka. Rätt skönt, faktiskt. Det blir lite sena kvällar när matcherna ska avgöras på straffar. Inte för att jag är någon helfrälst fotbollsfan, men straffläggningarna vill jag inte avstå från, trots att det gör ont att titta. Jag lider med målvakterna, jag lider lika mycket med den som ska se till att få in bollen i mål.

En god sak har detta mästerskap fört med sig för min del. Jag har återupptäckt Elis Regina. Skulle rensa i en hylla, en bisyssla medan tjugotvå män jagade bollen på någon av de där VM-arenorna som brassarna inte alls hade råd att bygga.

Där låg en trave musikkassetter, från tidigt 80-tal. Och där fanns hon, i en trippeluppsättning inköpt i Rio kort efter hennes tragiska död 1982. Petade in en av de där kassetterna i spelaren och wow! var det SÅ bra hon var, det hade jag glömt! Vilken VM-bonus!

Elis Regina var jättestor i Brasilien. Enligt Wikipedia har hon sålt 80 miljoner album och det kan jag tro på. Vilken röst, vilken känsla! Dessutom tog hon ton mot militärregimen. Tyvärr tog hon också droger, vilket blev hennes fall. Hon blev bara 36. Men musiken lever, och mina kassetter slängs INTE!
Här ett smakprov  bara ett i högen. Det finns pärlor som räcker till ett låååångt halsband!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. P.S.
  du lyssnar väl på Navid Modiri på P1
  sommarpratare i dag

  SvaraRadera
 2. P.P.S.
  (Navid Modiri kommer ju från Hisingen :)

  SvaraRadera
 3. Nä Hannele jag skippar Sommar. Hör jag att något var exceptionellt bra kanske jag lyssnar i efterhand. Men jag är trött på programmet, några blir säkert bra men alldeles för många håller inte måttet.

  SvaraRadera
 4. Ska in och lyssna vid tillfälle. Låter intressant!
  Ingrid

  SvaraRadera
 5. Anonym3:22 em

  Swinging, sexy music.
  Fotboll däremot är det störta nejet jag kan ge just nu.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 6. Anonym3:22 em

  Swinging, sexy music.
  Fotboll däremot är det störta nejet jag kan ge just nu.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 7. Fantastik musik. Den artisten har totalt undgått mig, men nu har jag lyssnat på flera av hennes låtar.

  SvaraRadera