torsdag, juli 10, 2014

Nu tar vi tempen på sommaren ...

Klockan är inte ens tio på förmiddagen, solen lyser på andra sidan huset  men varmt är det, ändå! Nyss var inne- och utetemperaturen identiska, men nu stiger det där utanför väggen. Kanske över 30?
Balkongen går inte att vistas på förrän efter lunch. Blommorna dricker hur mycket vatten som helst.

Inne har vi haft en riktig temperaturpärs, dock. Just i går, en av årets varmaste dagar, verkade den fullpackade frysen ha fått nog. Tre samtal till Electrolux kundtjänst, med telefonkö och allt som därtill hör, hjälpte inte. Men nu tror vi att den har repat sig, hur och från vad vet ingen. Nu kan jag inte gå förbi den vita skåpdörren utan att ängsligt kolla att det faktiskt står minus 18 på displayen.

Natten var tropisk, som en kontrast till läget i köket, det vill säga att temperaturen sjönk aldrig under 20 grader. Fläkten är framme och snurrar vänligt vid sängens sida, täcket har fått ledigt och fönstret är öppet mot den ljusa natthimlen.
Vilken tur ändå att Årstaviken ligger så nära!

Borde ha en termometer för vatten också, när jag nu ändå tar tempen på sommaren ... men jag känner ju att det är badbart. Det får räcka. Njuter! Det är skönt i skuggan också!

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Jag som älskar solen och värme önskade mig vintern igår ;)
  Du har rätt, det är tropisk sommar än så länge... Jag njuter också, men lite mer i skuggan just nu. Trots att vi hade åskoväder och mycket regn, måste jag vattna några rabatter redan...
  Ha det fint i badsommar ;)
  Halina
  PS
  Tropiskt väder är bra för läsning också så jag njuter... ;)

  SvaraRadera
 2. Det gäller verkligen att njuta av den här tiden! Och att sova med öppet fönster är så härligt, att kunna släppa in ljumma vindar.

  SvaraRadera
 3. Anonym2:57 em

  Efterlängtat gissar jag - trots att klagomålen börjar nästan omedelbart efter de höga temp´s ankomst. Människan är aldrig nöjd :-)


  Kulsprutan

  SvaraRadera
 4. Och på golfbanan söker sig många till trädskugga mellan slagen. Dock inte jag, älskar denna värme.

  SvaraRadera
 5. Svalt och skönt ni har det :)
  Bra svettigt att cykla i +30°C

  SvaraRadera