söndag, juli 13, 2014

SKYLTSÖNDAG: Hjälp sökes

Den satt i bussen.
Jag såg den.
Läste.
Läste igen.
Men har fortfarande inte förstått budskapet på skylten (från Stockholms läns landsting).
Gör du?

Orden "studielån" och "lösgodis" antyder att man riktar sig till en yngre generation. Ordet "kondom" att det handlar om en särskild sida av livet. Men ändå. Jag avskyr att känna mig korkad ...
Tar därför tacksamt emot tolkhjälp denna SKYLTSÖNDAG (och om du klickar upp bilden i större format blir texten lättare att läsa).

Skyltar du också? Berätta det i en kommentar så vi kan komma över och kika!

UPPDATERING: Jag har äntligen, alldeles nyss, sett ljuset!!! Följde nämligen mitt eget råd och förstorade bilden och då trillade polletten ner. Man får GRATIS skyddsmedel om nu pengarna råkar vara slut! Tänk att jag hade så svårt att fatta det. Men, som sagt, det är kanske en generationsfråga ... och dessutom möjligen en bra skylt?

Copyright Klimakteriehäxan

PS och det är Pumita som är skyltsöndagens "mamma" - denna gång slår hon två flugor i en smäll, både skylt och fönster!

7 kommentarer:

 1. Lite (?) svårtolkat, men om jag har haft oskyddat sex och är nervös och orolig för att ha blivit gravid (eller gjort någon gravid), så kanske tröstäter jag godis.... I verkliga livet har jag dock inte sett någon göra så - men har hört talas om dagen-efter-piller på apoteket, i längden kanske nyttigare än godis...

  SvaraRadera
 2. Hm, studiebidraget räcker bara till lördagsgodis för avkomman. Om man är smart och använder kondom slipper man det bekymret. Usch, hur tänkte de?! Budskapet ska vara enkelt och lättförståeligt. Det är det inte.

  SvaraRadera
 3. Nej, inte är det lätt att tolka budskapet, men man kanske har lättare att förstå meningen om man är i den åldern. Möjligen.

  SvaraRadera
 4. En lite kryptisk väg att få fram att du kan få gratis kondom även om du slösat pengar på godis??
  Men man kanske funderar över frågan.
  Alltid bra att viktiga "tillbehör" är gratis.
  Det kunde färden på bussen, det kommunala färdmedlet som du valt att transporteras med, mot erlagd biljettbetalning, dock ej kontant utan per accesskort. ;-)

  SvaraRadera
 5. konstigt att uppmuntra lösnummer av Socialstyrelsen!

  SvaraRadera
 6. Ja, den här kan man fundera över! Alltså har man misslyckats med budskapet. Om man har ångest för det ena ska man inte ha ångest för det andra???

  SvaraRadera
 7. Det gläder mej att fler än jag tycker att denna skylt var lite otydlig ...

  SvaraRadera