onsdag, juli 02, 2014

Klädd för sommaren 2014?

Vi är många som frusit i juni och gnällt över det. Jag är en av de skyldiga.
Men ni vet hur det sägs: det finns inget dåligt väder, bara olämpliga kläder!

Dags alltså att se sig om efter något mer passande än de där shortsen och linnet med spaghettiband. Som till exempel en rejäl, handstickad ulltröja. 
Till inspiration visar jag er denna kreation, skapad av Sandra Backlund och just nu en del av en liten utställning av svenskt mode på NK. Det står inte någonstans, men jag tror att man vågar påstå att det lutar åt det avantgardistiska hållet ...

Hur som helst kan det väl passa att fördriva regniga semesterdagar med en stickning. Och även om det håller uppe en stund just i dag, så ska man nog inte förledas att tro att det blir någon varaktig förändring, med pragmatikerns hårt förvärvade erfarenheter i bakhuvudet.

Låt er alltså inspireras av de backlundska grova maskorna, det går ju fort på tjocka stickor! Skulle ni hellre vilja köpa just det här exemplaret misstänker jag att det inte går  och om det är möjligt tippar jag att priset är rätt högt. Samt storleken liten. Och ännu varmare vore den förstås med ärmar.

Så gör din egen sommartröja, gör den klar fort och njut sedan av den svenska vädret! Det är ju inte det det är fel på, det är ju kläderna!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Ett roligt inlägg och visst är stickning underbar för sisådär dagar..., men jag har någonting bättre! Det kom igår paket från Adlibris med Klimakteriehäxan! Stickning får vänta de närmaste dagar ;)))
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 2. Men så kul Halina - jag trodde inte den fanns att uppbringa nånstans! Tack för att du berättar och jätteroligt att du ville läsa! Återkom gärna med din recension!

  SvaraRadera
 3. haha, jag är alltid lämpligt klädd för svenskt väder, lämnar inte vinterkappan förrän 1 maj :)

  SvaraRadera
 4. P.S.
  Det som är så mysigt med engelsmän att de inte gnäller över vädret, bara konstaterar

  SvaraRadera
 5. Jag har ett så rikt inre liv att jag inte bryr mig ett dugg om vädret är varmt eller kallt. Gillar bara inte när det är över 24 grader...
  Ingrid

  SvaraRadera
 6. Hannele - man borde tänka som en engelsman ...
  Musikanta - 24 räcker bra men 9-10 är för lite!

  SvaraRadera