söndag, juli 20, 2014

Det blommar på SKYLTSÖNDAGEN


Visst är det bra när saker vi köper är försedda med tydliga bruksanvisningar. Små skyltar eller etiketter med skötselråd, instruktioner för att få ut mesta möjliga av produkten i fråga. Ibland blir de där anvisningarna nästan onödigt tydliga. Jag tänker på motorsågarna som i USA måste säljas med upplysningen att det är olämpligt att försöka stanna sågkedjan med handen ...

Riktigt lika allvarliga konsekvenser blir det sällan om vi inte gör som det står på skylten, eller möjligen struntar i dess budskap. Men när jag "klär av" min nyinköpta Kalanchoe, denna gång i en kul mörkrödlila färg, hajar jag ändå till när jag ska slänga förpackningen.

Att det aldrig är fel att ge bort en blomma, det kan vi vara helt överens om. Men slå in den i paket? Temperaturrekommendationen är inget problem. Fullt solsken kan däremot vara svårare att utlova. Vatten ska alla växter ha. Den här kanske inte jättemycket? (läderartade blad klarar torka ett tag).

Och så kommer vi till tallriken. Denna krukväxt bör icke inmundigas med kniv och gaffel. Om nu någon hade tänkt smaka på den över huvud taget. Fast med sked går det kanske an? Eller, på barnens vis, direkt med fingrarna?
Av den sista lilla kvadraten framgår att det går bra att ta med sig blomman ut. Under förutsättning, då, att det är mellan 5 och 30 grader varmt och fullt solsken. Och kanske inslagen i paket???

Som varje lydig svensk försöker jag nu göra som det står på skylten. I bästa fall har jag burit hem en snäll och trogen kamrat som blommar om gång på gång, kanske i balkonglådan.
För dig som gillar SKYLTSÖNDAGAR rekommenderar jag denna lilla klick!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Anonym11:50 fm

  Ålskade, tacksamma Kalanchoe som knappt går att ta död på. Och som blommar omåomåom.
  Jag har fått för mej att den överstrukna tallriken betyder att plantan inte behöver gödsel/näring. Jag kan ha fel.

  Varför säjer man `läderartade´ blad. ´Köttiga´ beskriver bättre.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 2. Nu kommer du att ha mycket pyssel med att ta hand om blomman. De som annars var så lättskötta, innan jag såg alla anvisningarna!

  SvaraRadera
 3. Haha, det var verkligen rolig läsning när du tolkar de här symbolerna. :)

  SvaraRadera