onsdag, oktober 15, 2014

Färgrikt

Ibland lyser solen även på grå himmel.
Vi lever i en färgrik och -stark värld.
Om du på minsta vis betvivlat detta – se här!

Ibisvit. Scubablå. Brilliantsvart och Brilliantröd låter i alla fall dyrt. Orcasvart eller Dakotagrå (till minne av John Lennon?). Glaciärvit, antagligen besläktad med Issilver, får kalla rysningar att löpa längs ryggraden. Månskensblå, Havanna-svart och Maya-brun drar liksom Samoa-orange och Aviatorblå tankarna åt det romantiska hållet. Visst var det väl Leonardo di Caprio som var The Aviator?

Lavagrå och Monsungrå påminner om naturens krafter, omöjliga att styra och ofta riktigt otäckt farliga. Florettsilver ger mig inga vibrationer, men så har jag heller aldrig förstått mig på fäktning. Fantomsvart däremot, matchas lämpligen med något blått och heltäckande …

Inte sedan salig Bengt Grives dagar (ja ni minns väl ”mörkvitt”?) som sportkommentator i tv har man väl stött på en lika fantasifull färgskala. Här har någon verkligen fått leka med ord och associationer, med barnvisan "Jag ska måla hela världen lilla mamma" ringande i öronen.

Vad det handlar om, egentligen?
Jo, Maken läser en bilannons. Möjligen är han inne på att byta vår sedan många år så trogna Ford Mondeo. I så fall tror jag att jag röstar på Scubablå. Eller möjligen något i Brilliantrött. 

Ni har sett den här bilen här på bloggen förut. Men är den Scubablå, Aviatorblå eller Månskensblå? Inte en aning.
Copyright Klimakteriehäxan 

7 kommentarer:

 1. Jaså, det var bilar... trodde att du hade gått tillbaka till svartvit tv och tittade på isdans...

  För mig är bilen pool-blå.

  SvaraRadera
 2. Anonym3:18 em

  Ska ni förnya föreslår jag en som sitter säkert i kurvorna när det är isigt på vägen.
  Det är till 93% kvinnor som ens bryr sig om bilens färg enligt statistik. Jag undrar....

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 3. Bilar ska starta - det är det enda intressanta med dem. Färger däremot är något jag mer eller mindre samlar på i ord och omskrivningar, som ger en association. Kanske jag ska hämta inspiration i biltidningar?

  SvaraRadera
 4. Ni kanske ska ha en gul bil - det är i alla fall den färgen som är mest ovanlig läste jag härförleden. Fast man kanske blir tagen för postbil då förstås.

  Maken och jag har sedan vi gifte oss för 38 år sen diskuterat hur färgen beige ser ut. Han påstår att det inte finns en sådan färg men JAG vet ju exakt hur den ser ut, eller...
  Ingrid

  SvaraRadera
 5. Racing green är annars min favvofärg på bilar...

  SvaraRadera
 6. Min privata färgskala när det gäller bilar har varit blekt gråblå, gul, gul, blå, röd och silver ... alla av olika märken och färgen har flera gånger gett sig själv s a s. Men jag håller med Ulla: Bilar ska starta och rulla, det är faktiskt viktigast!

  SvaraRadera
 7. vi har aldrig valt färg på en bil; senast köpte vi svärsonens bil när han bytte till mer familjevänligt ♥

  P.S.
  och nu har vi två gamlingar två barnsitsar i hans ungkarlsbil :)

  SvaraRadera