fredag, oktober 31, 2014

Böcker att surfa till - Bokbloggsjerka

Har du några tips på liknande nyhetsbrev eller kanske en intressant sajt som boknördar borde kolla in? Kan handla om vad som helst, t ex böcker, prydnader, porslin etc?
Det är veckans fråga i Bokbloggsjerkan.

Faktum är att något riktigt bra svar på det har jag inte, i alla fall ingenting originellt. Det finns ju massor av bokbloggar, en del nischade (många om barnböcker!), andra bokintresserade i största allmänhet. Men nättidningen för 60+are Nyfiken Grå skriver en hel del om böcker, bl a en nyligen publicerad text av Stefan Einhorn som funderar kring sitt eget senast utkomna opus. Kanske har ni inte upptäckt den? Någon renodlad boksajt är det dock inte, man får surfa till böckerna. Kolla själv!

Sedan tycker jag det är bra att man kan se SVT:s Babel på nätet när helst det passar med lite bok-tv. Om någon av de medverkande författarna inte verkar så kul är det bara att snabbspola ...

Julklappsböckerna köper jag dock oftast på nätet. Fast inte alla. Det är så härligt att strosa runt i en riktig bokhandel!

Dessutom har jag lärt mig av den yngre generationen att man kan hitta originella presenter till överkomliga priser på Coolstuff. Kan bli aktuellt till jul, det också! Är ändå glad att jag inte fastnat i Tradera-träsket, uppenbarligen lika vanebildande som Hemnet.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Jag försökte titta på Babel en gång, men blev i ärlighetens namn snabbt ganska så uttråkad. Snabbspolning låter ju som en lysande idé :)

  SvaraRadera
 2. Håller helt med om Babel! Trivsamt och intressant oftast, och när morotsgula skåningar med storhetsvansinne kommer i rutan trycker man behändigt på "forward".

  SvaraRadera
 3. Ja Coolstuff har jag också kikat in på ibland.

  SvaraRadera
 4. Babel har jag av någon anledning aldrig tittat på. Ska försöka komma ihåg det bara, så fastnar jag säkert i det träsket också.

  SvaraRadera
 5. Coolstuff verkar intressant!

  SvaraRadera
 6. Babel är bra, Jessika Gedin är jätteduktig.

  SvaraRadera
 7. Tack för tipsen! Jag har åtminstone inte hittills handlat på coolstuff.

  SvaraRadera
 8. Anonym7:20 em

  Lite nya tips här. Babel när man kan spola fram låter som en bra idé för jag tröttnar rätt lätt på vissa inslag där :)

  SvaraRadera
 9. Babel tröttnade jag på när Sjölin försvann...

  SvaraRadera
 10. Babel har jag faktiskt aldrig sett.

  SvaraRadera
 11. Hemnet fick jag nästan gå på avvänjningskur för att slita mig ifrån :).

  SvaraRadera
 12. Roligt med nya tips!

  SvaraRadera