onsdag, september 16, 2015

Bry dig lite om Guatemala - också!

"Visst vet jag att empati har sin gräns. Intresse också. Och ideligen påpekas det att vi i svensk nyhetsförmedling och opinionsbildning bara orkar med en kris i taget. Alltså ägnar vi oss för närvarande åt invandringen, som hänger ihop med kriget och krisen i och runt Syrien. Vilket naturligtvis ska uppmärksammas, diskuteras, rapporteras.
Men på andra håll i världen händer faktiskt också saker, dramatiska saker som en ordinär svensk mediakonsument inte alls eller i alla fall mycket sällan kommer i kontakt med. Jag tänker på Centralamerika. Med länder som slarvigt kallas bananrepubliker – jo, det odlas bananer ..."

- Läs mer på nyhetssajten News55 där jag sedan alldeles nyligen är en av medarbetarna och alltså nu originellt nog väljer att citera mig själv ... klicka, kommentera, dela väldigt gärna! Guatemala är något av ett andra hemland för mig och jag kan bara önska att man nu är på väg mot en ljusare framtid, efter decennier av korruption, våld och elände. Och om du som jag är fascinerad av Centralamerika i allmänhet och Guatemala i synnerhet tycker jag att du också ska läsa min bok "Att vara yngst är ett handikapp som går över"! Där delar jag med mig av många minnen från mina år i Latinamerika. En tid jag inte glömmer.

2 kommentarer:

  1. Har läst din bok som var mycket läsvärd och intressant. Gav också bort den i 80-årspresent till en god vän.
    Ingrid

    SvaraRadera
  2. Det var kul att höra Ingrid! Tack för det!

    SvaraRadera