söndag, september 20, 2015

Ut på böljan den blå ...

Plötsligt har en ny väg öppnat sig ut i världen. Det måste ha hänt alldeles nyss. Södermalm har fått en ny färje-förbindelse. Gratis till och med. En gång i timmen ska den gå, båten till Årsta holmar, ön som är en fristad för fågelarter som annars inte finner någon bra boplats i Stockholm.

En galning i Stadshuset (jag skonar honom trots allt och utelämnar namnet) föreslog på fullaste allvar för ett par år sedan att man skulle skapa en nöjespark där ute, ersätta oasen med något Lisebergs-liknande. Effekterna på djur, natur och omgivande bostäder behövde man inte ens tänka på, om man lyssnade på denna virrpanna som till råga på allt sa sig vara miljömedveten.

Den idén blev det tack och lov stopp för. Om nu picknickande naturvänner vill ta en kort båttur över de blåa böljor som utgör Årstavikens vatten för att gå i land på ön och titta på fåglar är det väl bara trevligt, så vitt de tar reda på sitt skräp förstås ... man förundras över hur nonchalant människor kan uppträda.

Att vi i Stockholm har så pass gott om "lungor" mitt i staden är något vi inte nog kan uppskatta. Grönt är skönt, blått vatten ljuvligt och den som är ute och förstör ger vi rött kort!

För övrigt kan jag meddela att Årstaviken fortfarande är badbar. Njutbart ända in i andra halvan av september! Tack! Men nu var det nog sista doppet för denna säsong.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. galningar finns överallt

  SvaraRadera
 2. Hannele - antar att det är jag som är galningen? :D

  SvaraRadera
 3. Det räcker med Liseberg och Gröna Lund! Låter helt underbart med ett septemberdopp!

  SvaraRadera
 4. Anonym10:33 fm

  Grattis till nya gratisbåtlinjen! Har du provat den?

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 5. Nej Kulsprutan, inte än! Det dröjer kanske till nästa sommar ...

  SvaraRadera