onsdag, september 27, 2017

När känslorna svallar

Lyran har som vanligt grunnat ut ett (bok)ämne att fundera kring, denna gång ska vi berätta om tre böcker som innehåller/utlöser starka känslor. 

Kommer direkt att tänka på Paula Hawkins "Kvinnan på tåget" (The Girl on the Train), har ni inte läst den så har ni något att se fram emot! Svartsjuka är sannerligen inte att leka med. (Finns som film också men den har jag inte sett, törs nog inte eftersom jag tyckte boken var så bra).

"Vassa föremål" (Sharp Objects) av Gillian Flynn låter läsaren möta en ung kvinna som har kroppen full av ärr eftersom hon skadat sig själv under lång tid. Knepigt familjeliv, besvärligt kärleksliv  starka känslor!

Nummer tre måste få bli en klassikerfavorit: Sigrid Undsets "Kristin Lavransdotter". Som hon älskar sin Erlend, i vått och torrt!
Känner att jag har ett helt gäng kandidater som också vill upp på prispallen, men nej, nu blev det ju redan fullsatt där!

Nej förresten, lite faderskärlek måste få dela bronsplatsen åtminstone. Tänker på "Kejsarn av Portugallien" av Selma Lagerlöf. Starkare blir det liksom inte.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Jag känner att nu måste jag ta mig i kragen och läsa Sigrid Lavransdotter.

  SvaraRadera
 2. Flynn är bra men lite tuff för mig.

  SvaraRadera
 3. Vassa föremål tyckte jag inte så mycket om. Det var för eländigt. Jag trodde inte det kunde bli det, men jag hade fel :)

  SvaraRadera
 4. Hannele och Monika - visst är "Vassa föremål" en riktigt sorglig historia, men nu var det ju starka känslor vi var ut efter!!!

  SvaraRadera