onsdag, september 13, 2017

Solrosens tid

 Det är solrostid nu. Om bara några dagar har de där vi har i rabatterna övergått till stadiet när de blir fågelfrö. I sydligare nejder, där ögat kan förföras av enorma fält av gula blommor blir det olja. Men oavsett hur de används är de härligt pampiga och vackra att se på.

Minns hur vi till ungarnas förtjusning lyckades få till ett exemplar som blev högre än ytterdörren innan knoppen beslutade sig för att slå ut. På balkongen har jag också haft några.

Men ibland får man nöja sig med snittblommor. Och se så bra det passade med den speciella millenniebuteljen som vi drack bubbelvin ur vid sekelskiftet! Ibland sparar man saker som aldrig mer används, fast den här gången har jag alltså lyckats även om det tog nästan sjutton långa år ...

I rabatterna finns fler varianter än den klassiska klargula. Själva blommorna blir också olika stora. Fast det handlar ju bara om olika sorters njutning! Bäst att passa på nu, snart är det över.

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

  1. Solrosen har verkligen kommit starkt de senaste åren. Maffig blomma men som även kan vara liten och ganska oansenlig. De på din sista bild är verkligen vibrerande härliga medan flaskan verkligen kom till sin rätt där på den första.

    SvaraRadera
  2. Solrosen är härlig både ensam, i bukett och på hela fält! Och visst passade flaskan bra!

    SvaraRadera
  3. min favoritblomma, även sniglarnas

    SvaraRadera