söndag, september 17, 2017

Valsöndag och skyltsöndag

Jag har haft rösträtt i väldigt många år vid det här laget, men aldrig utnyttjat den i det s k kyrkovalet. Förrän nu. Förhandsröstade i veckan och upptäckte till min milda förvåning att det faktiskt var kö!

Mitt engagemang i kyrkofrågorna är lindrigt sagt behärskat, men jag har kommit fram till att det var läge att peta i valsedlar i de tre kuverten ändå. Det hade ju passat att utbrista i ett "för Guds skull" men det vore inte helt sanningsenligt ... fast politik är ju det möjligas konst, brukar man säga!

Församlingskyrkan, Högalid, skyltar med sina snygga tvillingtorn som syns på långt håll. Och man får anta att fler använder söndagen att både rösta och skylta  det är ju som vanligt bloggarnas skyltsöndag! Uppfunnen av Pumita, förvaltad av BP och här hittar du en lista över alla presumtiva bloggskyltare!Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Kyrkoval har jag aldrig deltagit i. Däremot hade jag under ett år Hägalidskyrkans torn utanför mina fönster. Var lite roligt att se kyrkklockan ändras från vintertid till sommartid kl 2 på natten.

  SvaraRadera
 2. Oj du kollade IRL!!!! Blev du aldrig störd av kyrkklockornas ringning?

  SvaraRadera
 3. Kan inte låta bli att skratta här. Du är en av två skyltare idag som har röstat i kyrkovalet och lagt upp dagsfärska bilder till Skyltsöndag. När jag läste hennes text kom jag helt spontant att tänka på det gamla ordspråket "När fan blir gammal blir han religiös". Så jag säger samma sak här;-)
  Älskar Högalid och går upp från just denna t-baneuppgång minst en gång i veckan. En av våra favo restauranger ligger på Hornsgatan.

  Himla kul med dagsfärsk skyltning. Tack för den och länken:-)

  PS. Har aldrig röstat i kyrkovalet. Är inte ens med i Svenska Kyrkan. DS.

  SvaraRadera
 4. BP, jag tror min inställning kommer fram rätt tydligt i texten ... :-D
  Mina kyrkobesök handlar oftast om bröllop och begravning! Fast inte mitt eget bröllop. Hur det blir med min begravning vet jag inte.

  SvaraRadera
 5. Perfekt skyltning denna skyltsöndag!

  SvaraRadera
 6. viktigt så att SD inte ska ta över här också - kanske hindra kyrkans välgörenhetsarbete.

  SvaraRadera
 7. (skiljde mig från kyrkan när de bråkade om kvinnopräster, gifte mig i rådhuset, kvinnlig präst döpte alla våra barn, vill inte ha kyrklig begravning)

  SvaraRadera
 8. Har givetvis röstat, dels för att jag är kyrkomusiker dels för att jag KAN. Man ska passa på alla tillfällen att göra sin röst hörd och vara tacksam för att man får. Med så många främmande religioner som har kommit in i vårt land tycker jag det är viktigt att vi får behålla våra traditioner och vår svenska kyrka.
  Ingrid

  SvaraRadera
 9. Förresten, BP - vilken är din favvorestaurang på Hornsgatan???

  SvaraRadera