onsdag, februari 07, 2007

Handen på hjärtat: sex eller snygga kläder?

Här kommer en mycket personlig fråga:
Hur stor vikt lägger du vid dina kläder?
Och hur mycket betyder sex för dig?

Tusen kvinnor i tio städer i USA har fått svara på liknande frågor i en opinionsundersökning gjord för multijätten Unilever. Framför allt har siktet varit inställt på att kartlägga shoppingens betydelse.
Och slutsatserna man drar av undersökningen är möjligen inte de som varje man drömt om, i den mån han alls har funderat på saken.

För visst tror kvinnan av i dag på kärlek vid första ögonkastet. Men i 70 procent av fallen gäller det kärleken till ett klädesplagg. När det handlar om Mannen är siffran betydligt lägre eller 54 procent. Kärleken till ett plagg verkar också vara tåligare än känslan för mannen.
Majoriteten av kvinnorna i undersökningen hade nämligen haft sitt favoritplagg längre än något förhållande till en man hållit i sig, i genomsnitt 12,5 år.

Nå, om man tittar på fysisk kärlek, alltså sex, och sätter dess betydelse i relation till en snygg och trendig garderob? Mer dåliga nyheter för männen.
Nästan hälften av de tillfrågade kvinnorna, 48 procent, tyckte att deras självkänsla och sexighet stärktes mer av favoritkläderna än av den egne manlige partnern. Hela 61 procent tyckte det lät hemskare att förlora sitt älsklingsplagg än att vara helt utan sex i en månad.

Jag har sparat det riktiga dråpslaget till sist.
Alla i undersökningen fick välja: kläder eller sex.
Över hälften ville avstå från sex i femton månader om de fick en helt ny garderob med vackra kläder.
Kläderna gör mannen, brukar det heta.
Dags att formulera om:
Kläderna gör mer än mannen, borde det heta.

Källa: Dagens Pengar

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Visst är det också så att kvinnor klär sig inte för att göra intryck på män, utan för att imponera på andra kvinnor? Att utseende och kropp handlar mycket om jämförelser med andra kvinnor.

    Lever vi alla i ett matriarkat och bara tror att det är ett patriarkat?

    SvaraRadera
  2. Anonym7:16 em

    Inte en vecka skulle jag leva utan sex för snyggare kläder. Behöver man kläder för att ha sex :)

    SvaraRadera