onsdag, februari 14, 2007

Kära hjärtanes då!

”Fy skam, fy skam – för ingen ville ha´na”.
Kommer ni ihåg hur det var?
Leken heter ”Skära, skära havre” och fortsätter ”Vem ska havren binda? Jo det ska allra kärestan, var kan jag henne/honom finna?”
På ett givet tecken griper sedan deltagarna tag i en partner, men eftersom antalet från början ska vara udda blir en över.
För ingen ville ha´na.

Nu visar det sig att firandet av den 14 februari som Alla Hjärtans Dag har fått precis den effekten. En stor Stockholmsskola håller stängt för att Valentin-uppvaktningen till skillnad från sol och regn aldrig drabbar alla lika mycket. Det har till och med gått så långt som till mobbning – och vem kunde tro att ett idiotiskt försök att dela ut en blomma från skolledningen skulle ersätta en liten ros från den hetast åtrådda? Fungerade naturligtvis inte, utan fick läggas ner blixtsnabbt. Kära hjärtanes då, sa väl rektorn förvånat.

Rättvisa är en bristvara på många områden. Att bristen är direkt skriande när det gäller kärlek kommer väl knappast som en överraskning för någon.
Att vi då tuggar i oss 30 miljoner geléhjärtan är ett faktum som bör orsaka mer sorg än tröst.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Sonen berättar att han inte kände sej mobbad i gymnasiet för att han inte fick blommor till Alla Hjärtan.
  Ska vi ta bort Lucia också för att alla inte kan vara det?

  SvaraRadera
 2. Vem har sagt nåt om att ta bort??? Nä jag försökte bara plocka fram den där känslan att bli bortvald. Som alltid drabbar någon. Och så avskyr jag de där gelehjärtana... dessutom är det väl inte så jämställd med blomstren på det stora hela, har för mig att det trots allt är mest tjejer som får, killar som köper.

  SvaraRadera
 3. Anonym10:26 em

  När jag var barn ritade vi teckningar till fars dag. När sonen gick i skolan var det bortaget eftersom så många barn levde utan far. Alla hjärtans dag var oviktigt då, nu har jag uppfattad att tonårstjejerna iallafall gör väldigt stor grej av denna dag, Fast den heter ju Valentine nu förstås... Att inte bli uppmärksammad kan vara jobbigt. Iallafall för den som inte är trygg i sig själv. Trygg i sig själv blir man om man får hemifrån får mycket kärlek, uppmuntran och höra att man duger.

  SvaraRadera
 4. Jag åt ett enda av alla dessa gelehjärtan. ETT. De var liksom slut på alla ställen! men ett fick jag. Det var gott.

  SvaraRadera
 5. Anonym1:39 em

  Herrejösses, först ingen julkrubba för det kan störa ev muslimer, nu det här förslaget. Bra att det inte blev lag. Vart är vi på väg och hur dumma är folk i allmänhet?

  Jag själv avskyr gelehjärtan. Ge mej en negerboll anytime!

  SvaraRadera
 6. Hur jämställt det blir med blommor, bestämmer man ju själv :)
  På gymnasiet verkar det inte vara någon större skillnad, vem skickar och får, kille eller tjej.

  SvaraRadera
 7. Apropå geléhjärtan: http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2006/02/gelhjrta-nej-tack.html - och apropå Fars Dags-kort etc:
  http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2005/11/grattis-p-fars-dag.html
  Det känns som om jag skrivit om allt snart... får väl sluta blogga endera dagen p g a ämnesbrist!

  SvaraRadera