onsdag, februari 28, 2007

Dagens namn

Dagens namn är Maria.
Det finns några Marior som jag gärna sänder en tanke – ja ni vet, det är ju tanken som räknas. Ta åt dig, Maria!
Men fler namn är ovanligt aktuella just i dag, av väldigt olika slag och anledningar.

Goldie Hawn, till exempel. En evig blondin som gjort mängder med filmroller man minns, alla (som jag kommer ihåg i varje fall) sådana som fått en att skratta. ”Tjejen som visste för mycket” var en sådan rulle, ”Före detta fruars klubb” ännu en.
Nu inleder hon, vid 61 års ålder, en ny karriär och gör reklamfilm för Kapp-Ahl. Också en sorts huvudroll, förvisso, fast kanske inte direkt skojig – eller?

Cristina Stenbeck är en annan dam i ännu en penningstinn bransch som också gör debut. Hon har nämligen äntligen bestämt sig för att låta sig intervjuas i tv – det sker förstås i familjens egen kanal, åttan, så det blir väl inte så många som tittar. Fast säger hon nåt intressant lär det stå i varenda tidning, så vi kommer inte att missa något... förresten, det kommer nog att refereras även om hon inte har något av intresse att berätta, vid närmare eftertanke.

Sussie Päivärinta (halva Lili & Sussie om någon minns dem) tjänar betydligt mindre än fröken Stenbeck – 36 200 under hela fjolåret (fast hon lever förstås på sin karl som tjänar bättre). Men med den inkomsten har hon i alla fall hamnat på en sorts topplista, den i AB över kändisar som tjänar sämst. Också en sorts berömmelse.

Sist i raden en äkta Anne Frank-historia från östra Polen som nu slutat i en stor kram på en konferens i Warszawa.
Miriam Schmetterling, 82, är inte någon riktig kändis, men ändå ett namn för dagen.
Efter mer än 60 år har hon just återsett en medlem i den familj som i tio månader gömde henne och hennes anhöriga på en vind för att de skulle undgå nazisterna.
Kramen var ett sätt att tacka för medmänsklighet och mod i tider av kris, skriver The Independent.
Och dit har väl de andra dagsnamnen en liten bit kvar, trots allt.

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. Jäääklar, glömde gratta en kompis. Får göra det imorrn istället. :/

  SvaraRadera
 2. Gustavsson9:10 fm

  Skärpning!!!
  Goldie Hawn var inte med i "9 to five"!

  SvaraRadera
 3. "9 to 5" - förstår inte vad du menar???
  Äsch, skämt åsido. Flåt. Fort men fel igen. Nu är det korrigerat till en film där dels Ms Hawn garanterat var med, dels det är alldeles säkert att man fick skratta.

  SvaraRadera